OpenSUSE

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
openSUSE nganggo Desktop Environment KDE Plasma

OpenSUSE iku salah sijining sistem operasi komputer bebas lan terbuka adhedhasar kernel Linux. Proyek openSUSE disponsori dening perusahaan SUSE Linux GmbH sing pusate ono ing negoro Jerman. Paket aplikasi openSUSE awujud paket RPM lan nganggo sistem manajemen paket sing jenenge YAST. openSUSE minongko sistem operasi sing dikembangke dening proyek komunitas wiwit dirilis ing tahun 2005 kanthi jeneng SUSE Linux. Rilisan stabil terakhir, yoiku openSUSE Leap 15.1[1], dirilis tahun 2019. Proyek komunitas openSUSE ugo nggawe versi rolling release sing dijenengi openSUSE Tumbleweed.

Rilisan[besut | besut sumber]

Kawit versi Leap 42.1, saben rilisan mayor (42.1, 15.0) bakal oleh dukungan paling ora 36 sasi, nganti metu versi mayor sak lebare, podho karo dukungan rilisan SUSE Linux Enterprise.

Tabel Rilisan openSUSE
Jeneng Versi Tanggal rilis Versi Kernel Linux
SUSE Linux 10.0 06 Oktober 2005 2.6.13
SUSE Linux 10.1 11 Mei 2006 2.6.16
openSUSE 10.2 07 Desember 2006 2.6.18
openSUSE 10.3 04 Oktober 2007 2.6.22
openSUSE 11.0 19 Juni 2008 2.6.25
openSUSE 11.1 18 Desember 2008 2.6.27
openSUSE 11.2 12 November 2009 2.6.31
openSUSE 11.3 15 Juli 2010 2.6.34
openSUSE 11.4 10 Maret 2011 2.6.37
openSUSE 12.1 16 November 2011 3.1.0
openSUSE 12.2 05 September 2012 3.4.6
openSUSE 12.3 13 Maret 2013 3.7.10
openSUSE 13.1 19 November 2013 3.11.6
openSUSE 13.2 04 November 2014 3.16.6
openSUSE Leap 42.1 04 November 2015 4.1.12
openSUSE Leap 42.2 16 November 2016 4.4
openSUSE Leap 42.3 26 Juli 2017 4.4
openSUSE Leap 15.0 25 Mei 2018 4.12
openSUSE Leap 15.1 22 Mei 2019 4.12
openSUSE Leap 15.2 Juli 2020 5.3

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 1. "openSUSE Community Releases Leap 15.1 Version". openSUSE News (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-04-26. 

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Situs Web resmi: opensuse.org

Komunitas openSUSE Indonesia: https://opensuse.id/