OpenSUSE

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

OpenSUSE iku salah sijining sistem operasi komputer bebas lan terbuka adhedhasar kernel Linux. Proyek openSUSE disponsori dening perusahaan SUSE Linux (Novell) sing pusate ono ning negoro Jerman. Paket aplikasi openSUSE awujud paket RPM lan nganggo sistem manajemen paket sing jenenge YAST. openSUSE minongko sistem operasi sing dikembangke dening proyek komunitas wiwit dirilis ing tahun 2005. Rilisan stabil terakhir, yoiku openSUSE Leap 42.3, dirilis tahun 2017. Proyek komunitas openSUSE ugo nggawe versi rolling relase sing dijenengi openSUSE Tumbleweed.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Situs Web resmi: opensuse.org

Komunitas openSUSE Indonesia: https://opensuse.id/