Lubuntu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lubuntu
LXDE desktop full.png
Lubuntu-9.10b14
Parusahan / developer Lubuntu Community/LXDE Foundation
Kulawarga OS Unix-like
Modhèl sumber Open source, Perangkat lunak bebas
Vèrsi stabil pungkasan 11.04 / April 28, 2011; 5 taun kapungkur (2011-04-28)[1]
Vèrsi durung stabil pungkasan 10.10 alpha 1 / Juni 14, 2010; 6 taun kapungkur (2010-06-14)
Kernel type Monolithic kernel
Userland GNU
Default user interface LXDE
License Bervariasi, umunya GNU GPL
Situs wèb lubuntu.net

Lubuntu ya iku proyèk kang tujuwané kanggo ngasilaké sawijining turunan resmi saka sistem operasi Ubuntu kang "luwih ènthèng, luwih sithik anggoné mbutuhake sumber daya lan efisien ènèrgi", nganggoné desktop LXDE.[2][3][4] Desktop LXDE migunakake window manager Openbox lan dimaksudke kanggo dadi sistem kang persayaratane sithik, RAM sing dibutuhake kanggo netbook, mobile devices lan PC (komputer) tuwa uga cilik.[3] Ana ing proyek iki Lubuntu duwé saingan saka Xubuntu.[2] Jeneng Lubuntu ya iku kombinasi saka LXDE lan Ubuntu.[2] LXDE ya iku singkatan saka Lightweight X11 Desktop Environment, dene Ubuntu iku tegese perikemanusian terhadap sesama manusia ana ing basa Zulu lan basa Xhosa.[2] Desktop LXDE pisana disediakake kanggo paket opsional Ubuntu wiwit saka versi 8.10 "Intrepid Ibex".[2] LXDE uga bisa di-instal ana ing Ubuntu versi-versi sadurunge.[2] Nalika sasi Februari 2009 Mark Shuttleworth ngundang proyek LXDE dadi dhéwé ana ing komunitas Ubuntu, kanthi nduwèni tujuwan khusus kanggo khusus ngasilake turunan resmi Ubuntu anyar kang banjur dijenengi Lubuntu.[1] Sasi Maret 2009, proyek Lubuntu diwiwiti nalika Launchpad déning Mario Behling, kalebu uga peresmian logo pisanan.[1] Tujuwan proyek Lubuntu ya iku kanggo golek dana saka Canonical.[1] Proyek iki uga ngasilake halaman proyek wiki Ubuntu resmi, kang dipimpin uga déning Behling, kaya daftar aplikasi, paket lan komponen.[1] Sasi Agustus 2009, test ISO pisanan diterbitake kanggo Live CD, tanpa opsi kanggo peng-instal-an.[1]

Rilis[besut | besut sumber]

Pra-rilis Rilis sing ndiisik Rilis saiki Rilis sawise
Versi Jeneng Kode Tanggal Rilis Didukung nganti Cathetan
8.10 Intrepid Ibex 30 Oktober 2008 April 2010 Ana kanggo paket desktop opsional
9.04 Jaunty Jackalope 23 April 2009 Oktober 2010 Ana kanggo paket desktop opsional
9.10b14 Karmic Koala 01 September 2009 - Test ISO (live CD, ora bisa di-instal)
9.10b23 Karmic Koala 08 September 2009 - Test ISO (live CD, ora bisa di-instal)
9.10 Karmic Koala 26 Oktober 2009 April 2011 Ana kanggo paket desktop opsional
10.04 Lucid Lynx 2 Mei 2010 Oktober 2011[1]
10.10 Maverick Meerkat 28 Oktober 2010 April 2012

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g lubuntu.net
  2. ^ a b c d e f Smart, Chris (2009). "Another day, another Ubuntu derivative.". Dijupuk 2009-05-21.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  3. ^ a b LXDE (2009). "Lubuntu? LXDE Meet up with Mark Shuttleworth in Berlin". Dijupuk 2009-05-21.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  4. ^ Canonical Ltd (2009). "Lubuntu". Dijupuk 2009-05-24.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lubuntu&oldid=1079147"