Petis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Petis ya iku komponèn sajeroning masakan Indonesia kang digawé saka produk sampingan pengolahan pakanan kang ana dhudhuhé (racaké saka pindhang, utawa urang) kang dipanasi nganti dadi banyu duduh kenthel kaya saos. sajeroning masak petis di tambah karamel gula bath. Iki nyebapaké warna petis dadi coklat lan rasané legi.

Petis racaké digunakaké mingka penyedep ing pira pira panganan kaya ta rujak (cingur, tahu, gobet, manis), lontong balap (Wonokromo), tahu campur (Lamongan), tahu tek (Lamongan). [[Ndog petis}]] ing surabaya kalebu panganan kang difaforitaké