Lonthong balap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lontong Balap ya iku salah siji panganan khas saka Kutha Surabaya, Jawa Wétan [1]. Lontong Balap punika asil campuran saka pirang-pirang bahan, yai ku ana lontong, toge, kacang, tahu goreng, lentho, bawang goreng, lombok lan kecap asin [2]. Suguhan kasusun saka lontong diris-iris lan ing ndhuwur irisan-irisan lontong mbeta metu lan remet sawetara lentho. Banjur campuran karo cambah setengah mateng lan diwenehi duduh, saus, lan kecap. Lontong Balap cocog disuguhke karo sawètara sate kerang.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Reperensi[besut | besut sumber]