Lonthong balap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lonthong balap ing piring

Lonthong balap ya iku salah siji panganan khas saka Kutha Surabaya, Jawa Wétan [1]. Lontong Balap punika asil campuran saka pirang-pirang bahan, ya iku ana lontong, thokolan, kacang, tahu gorèng, lentho, bawang gorèng, lombok lan kecap asin [2]. Suguhan kasusun saka lontong diris-iris lan ing ndhuwur irisan-irisan lontong mbeta metu lan remet sawatara lentho. Banjur campuran karo cambah setengah mateng lan diwènèhi duduh, sambel lan kecap. Lonthong balap cocog disuguhaké karo sawètara sate kéyong.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]