Rujak Cingur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rujak Cingur

Rujak Cingurya iku panganan khas Surabaya Jawa Wétan.[1] ing basa jawa "cingur" tegesé "cungur" ya iku irisan tutuk utawa moncong sapi. Campuran Rujak Cingur racaké irisan janganan lan woh-wohan kaya ta timun, bengkoang, bajangan (pelem anom), nanas, kedhondhong, tahu, témpé, taugé, kangkung, kacang lanjaran ditambah lontong. Kabèh bahan iku dicampur karo sambel kacang. sambelé digawé saka petis urang, gula jawa, lombok, kacang sing wis digorèng, bawang goreng, lan irisan tipis pisang ijo.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Rujak Cingur(Dipuntingali tanggal 1 Juli 2011)
  2. Rujak Cingur(Dipuntingali tanggal 1 Juli 2011)