Jenang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Penjual dodol (jenang).

Jenang inggih punika tetedhan ingkang dipundamel saking glepung, upaminipun glepung wos, glepung gandum, lan sanèsipun. Jenang asipat jemek saéngga anggènipun dhahar kedah nganggé suru utawi sendhok.

Manéka warna jenang[besut | besut sumber]

Ing Jawi wonten manéka warna jenang, antawisipun:

Jenang abang[besut | besut sumber]

Jenang candhil[besut | besut sumber]

Jenang mancawarna[besut | besut sumber]

Jenang punika kadamel saking 7 (pitung) werni jenang, inggih punika pethak (lambang kasucèn), abrit (wantun), kuning (keagengan), ijem (pengarepan), lan sléwah ingkang wujud palang (pepalang) lan cemeng (tujuwan). Jenang punika dados salah satunggalipun sesajèn ing budaya Jawi.

Jenang ireng[besut | besut sumber]

Jenang katul[besut | besut sumber]