Sesajèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sesajen)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sesajèn iku tradisi spiritual kang wujudé nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo Tuhan utawa kanggo kakuatan supranatural liya kang dipercaya, kang tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.
Makna tradisi sesajen iku mirib tradisi kurban, dadi nduwé tujuan utama kang sipaté vertikal (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen kang dibagiake). Tembung sesaji saking tembung se lan saji. Tegesipun tembung se punika satunggal lan tembung saji punika nyuguhaken. Dados sesaji punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tradisi sesajen wis ana kawit pertama manungsa ana ing bumi. Tradisi iki lair meh bebarengan karo laire kabutuhan manungsa marang perlindungan saka kang dipercaya dadi panguasa alam (Tuhan, Déwa lan kakuatan supranatural liyané).

Jinis[besut | besut sumber]

Barang sesajen[besut | besut sumber]