Panyakit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Penyakit)

Lelara utawa lelara iku kahanan abnormal saka awak utawa pikiran sing nyebabaké rasa ora nyaman, disfungsi marang wong sing kena akibaté. Kanggo nambani lelara, wong-wong biyasa konsultasi marang dhokter.

Patologi iku wulangan ngenani lelara. Subyek gklasifikasi sistimatik ngenani lelara diarani nosologi. Badan pangetahuan sing luwih pepak ngenani lelara ya iku èlmu kadhokteran.

Jinis lelara[besut | besut sumber]

Lelara nular[besut | besut sumber]

Lelara sing disebabaké déning kuman sing njangkiti manungsa. Kuman bisa arupa virus, bakteri, amuba, utawa jamur.

Sawetara jinis lelara sing nular:

Penyakit ora nular[besut | besut sumber]

Penyakit sing ora disebabaké déning kuman, ananging disebabaké déning anané problem fisiologis utawa metabolisme jaringan tubuh manungsa. Lelara-lelara mau contoné ya iku; watuk, sariawan, lara weteng, lsp.

Lelara Kronis[besut | besut sumber]

Lelara sing lumangsung suwé banget. Sawetara lelara kronis sing kerep nyebabaké pati antara lain:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Kadhokteran