Pasteles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasteles
Pasteles de picadillo.jpg
Pasteles de picadillo[butuh klarifikasi]
JinisDumpling
Buku masakan: Pasteles

Pasteles ( pangucap cara Spanyol: [pasˈteles]  ; pastel tunggal), uga dikenal minangka pastelles ing Karibia sing nganggo basa Inggris, minangka panganan tradisional ing sawetara negara Amerika Latin lan Karibia. Ing Puerto Rico, Republik Dominika, Trinidad lan Tobago, pesisir Karibia Kolombia, lan Panama . Kayané katon kaya tamalé . Ing masakan Amérika Tengah, meh padha karo pasty Inggris utawa calzone Italia. Ing negara liya sing nganggo Spanyol, pastel minangka istilah umum kanggo jajanan. Ing Hawaii, padha diarani pateles ing pethikan fonetik pocapan saka pasteles Puerto Rican, kaya sing dibahas ing ngisor iki.

Sajarah[besut | besut sumber]

Resep abad kaping 19 saka California kanggo pasteles a la argentina diwenehaké kanggo jajanan sing diisi kanthi lapisan picadillo daging picadillosapi lan iwak pitik sing dimasak ing sambel ijo lan bawang bawang karo lenga jeitun lan kismis. Pastales de pollos y pichones (iwak pitik lan squab) digawé minangka pai sing enak kanthi rajangan iwak lan manuk gantian kanthi picadillo saka sapi, daging babi, ham digoreng ing wajan karo bawang, jamur, apel, artichokes. lapisan tomat lan bumbu. [1][butuh sitiran wutuh] [ rujukan lengkap ]

  1. El cocinero español by Encarnación Pinedo, 1898