Picadillo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Picadillo dadi karo sego

Picadillo ( pangucap cara Spanyol: [pikaˈðijo], "mince") minangka panganan tradisional ing pirang-pirang negara Amerika Latin lan Filipina . Digawe nganggo daging sing diobong (umume daging sapi ), tomat ( saos tomat bisa digunakake minangka sulih), kismis, zaitun, lan bahan liyane sing beda-beda miturut wilayah. [1] Biasane disedhiyakake nganggo beras (mula umume dikenal ing Filipina minangka arroz a la cubana, "nasi gaya Kuba") utawa digunakake kanggo ngisi piring kayata taco, pastry gurih utawa kroket . Jeneng kasebut asale saka tembung Spanyol picar, sing artine "to mince". Ing bagean liya ing Meksiko, picadillo digawe karo cabai guajillo campuran, lan bawang bombay lan tomatillos sing dicampur.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sifton, Sam (17 September 2014). "The Ultimate Cuban Comfort Food: Picadillo". New York Times. Dibukak ing 7 December 2018.