Pasty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasty
Cornish pasty.jpeg
A Cornish pasty
AjanganMain, snack
Panggonan asalUnited Kingdom
Tlatah utawa prajaCornwall
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokA pastry case traditionally filled with beef skirt, potato, swede and onion.
VariasiCheese and onion, cheese and potato
Ènergi panganan
(per ajangan)
Varies kcal
Buku masakan: Pasty  Médhia: Pasty

A pasty ( /ˈpæsti/ [1] ) iku baking jajanan, macem-macem tradisional kang utamané gadhah Cornwall, Inggris . Iki digawe kanthi nyelehake isi sing durung dimasak, biasane daging lan sayuran, ing separo bunder kue cekak sing cekak, lempitan kue dadi setengah kanggo bungkus isi setengah bunderan lan crimping pinggir sudhut mlengkung kanggo nggawe segel sadurunge dipanggang.

Pasti tradisional Cornish, sing wiwit taun 2011 duwe status Indikasi Proteksi Geografi (PGI) ing Eropa, [2] diisi daging sapi, irisan utawa kentang diced, swede (uga dikenal minangka lobak kuning utawa rutabaga - diarani ing Cornwall minangka turnip ) lan bawang, dibumbui uyah lan mrico, lan dipanggang . Saiki, pasty minangka panganan sing paling digandhengake karo Cornwall. Iki dianggep minangka sajian nasional lan nyumbang 6% ekonomi panganan Cornish. Pasti kanthi macem-macem tambalan digawe lan sawetara toko khusus kanggo adol macem-macem pasthi.

Pastel Karelian
Barkas:Pasty2.jpg
Kertu kertu pos lawas saka Cornwall sing nuduhake pasty sing wis dipangan
Panganan tradisional Cornish diisi steak lan sayuran

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oxford Learner's Dictionaries, s.v. "pasty".
  2. "Commission Implementing Regulation (EU) No 717/2011 of 20 July 2011 entering a name in the register of protected designations of origin and protected geographical indications (Cornish Pasty (PGI))". Official Journal of the European Union. 54 (L 193): 13–14. 23 July 2011. ISSN 1725-2555. Dibukak ing 1 September 2011.