Papan Anggegana Internasional Jiangbei Chongqing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Jiangbei Chongqing
重庆江北国际机场
Chóngqìng Jiāngběi Guójì Jīchǎng
Chongqing Airport Dec 2011.jpg
IATA: CKGICAO: ZUCK
Ikhtisar
Jinis bandhara Public
Nglayani Chongqing
Lokasi Yubei District, Chongqing
Penghubung kanggo
Èlevasi DPML 416 m / 1,365 ft
Koordinat 29°43′09″N 106°38′30″E / 29.71917°N 106.64167°E / 29.71917; 106.64167Koordhinat: 29°43′09″N 106°38′30″E / 29.71917°N 106.64167°E / 29.71917; 106.64167
Situs web http://www.cqa.cn/
Peta
CKG is located in China
CKG
CKG
Location in China
Landhas pacu
Arah Dawa Lumah (Permukaan)
m ft
02L/20R 3.200 10,499 Beton
02R/20L 3.600 11,811 Beton
3.800 12,467 Under Construction
Statistik (2011)
Passengers 19.051.367
Source: China's busiest airports by passenger traffic

Papan Anggegana Internasional Jiangbei Chongqing (bahasa Tionghoa: 重庆江北国际机场Hanzi tradisional: 重慶江北國際機場Cithakan:!(Cithakan:!(pinyin]]: Chóngqìng Jiāngběi Guójì Jīchǎng) (IATA: CKGICAO: ZUCK) ya iku sebuah papan anggegana internasional kang mapan ing Chongqing, Republik Rakyat Cina. Dibangun nalika Januari 1990 kanggo nggantèni Papan Anggegana Baishiyi lawas.

Papan Anggegana iki pernahé ing Distrik Yubei, 21 km kidul saka pusat kutha Chongqing, lan nawaraké jaringan berkembang penerbangan langsung marang Cina, Asia Tenggara, Timur Tengah lan Éropah. Papan Anggegana Jiangbei kang dadi pusat operasi Air China, China Southern Airlines, Chongqing Airlines, Sichuan Airlines lan West Air saka HNA.

Saiki, Papan Anggegana Jiangbei duwé rong terminal: Terminal 1 nglayani penerbangan internasional; Terminal 2 nglayani penerbangan domestik.

Sajarah[besut | besut sumber]

CKG ing waktu bengi
Pesawat Qatar Airways mendarat ing landasan pacu

Penerbangan sipil Chongqing dimulai awit 1920-an, lan duwé sajarah punjul 90 taun. Sawisé Papan Anggegana Baishiyi nalika taun 1938, Chongqing dadi salah siji saka papat kutha amung ing Cina kang nduwé papan anggegana kang beroperasi. Nalika taun 1950, rute penerbangan papat saka Tianjin, Chengdu, Guangzhou lan Kunming marang Chongqing dadi awal dibukak sawisé ngadegé Republik Rakyat Cina nalika taun 1949. Nanging ing taun 1965, nalika Administrasi Penerbangan Sipil China ngedegaké salah siji cabang ing Provinsi Sichuan lan Chongqing Papan Anggegana dadi subjek kanggo iku. Awit iku, pengembangan penerbangan sipil Chongqing wis wiwit mandeg ndadhak, nganti 1990-an.[2]

Nalika tanggal 22 Januari 1990, papan anggegana nyar, Jiangbei Papan Anggegana dibuka lan nggantèni Papan Anggegana Baishiyi tuwa. Pengembangan penerbangan sipil diterusaké. Nalika taun 1997, wektu Kota Chongqing dadi Kota ke-4 Cina, Administrasi Penerbangan Sipil China ngedegaké cabang ing Chongqing nalika taun kang pada.

Pengembangan[besut | besut sumber]

Chongqing Jiangbei Papan Anggegana Internasional saiki iki lagi mengalami ekspansi usaha kang gadhé, kanti ambisi kanggo mikolèh statusé udara hub internasional lan dadi papan anggegana gedhé dhéwé ing Cina barat nalika 2035.[3]

Sajeroning pirang wulan mengarep, CAPA bakal ninjau kemajuan lan ambisi saingan Chongqing ing Cina barat. saiki, Papan Anggegana Chengdu, kang wis ditinjau déning CAPA minangka péranganing rerangkèn papan anggegana, ya iku kang palig gedhésaka ambisius papan anggegana ing China barat. nanging Chongqing lan Xi'an wis nglaporaké tingkat pertumbuhan paling rikat wektu iki, miturut Lalu Lintas Piranti Papan Anggegana CAPA iku Tolok Ukur.[3]

Aircraft movement is increaing rapidly

Rute Internasional Terbaru[besut | besut sumber]

Nalika Kota Chongqing dadi 4 kotamadya saka Republik Rakyat Cina nalika taun 1997, Chongqing Jiangbei Papan Anggegana Internasional cilik banget, lan amung duwé rong penerbangan internasional per minggu. Nanging, sawéné 14 taun terakhir, mliginé 5 taun terakhir, selot akèh rute internasional diluncuraké. Nalika taun 2010, ana rata-rata punjul 70 penerbangan internasional per minggu an nalika semester pertama taun 2011, jumlah iki mundhak dadi punjul satus. Jumlah iki karepaké bakal selot mundhak dadi 150 nalika taun 2012.

Ing biyèné, tujuan internasional Chongqing Jiangbei Papan Anggegana Internasional kabèh éééturu ing Asia Timur lan Tenggara, kalebu Tokyo, Seoul, Hanoi, Singapura, Bangkok, Phuket, Siem Reap, lan sak panunggalé Naing, situasi iki berubah kanti rute anyar Qatar Airways lan Finnair kanggo mbukak Doha lan Helsinki.[4][5]

Tahun iki, Business Air nduwé rencana kanggo ngabakaké layanan marang Bangkok-Chongqing-Osaka lan Bangkok Chongqing-Seoul, lan mega Maldives uga berencana dawakaké penerbangan kanggo Malé-Chongqing-Tokyo, déning migunakaké Kalima Kebebasan. Selanjutéa, Ethiopian Airlines, lan Etihad Airways duwé kaloro nuduhaké niyat kanggo ngluncuraké penerbangan langsung marang lan saka Addis Ababa lan Abu Dhabi sajeroning pira-pira taun mengarep. anyar Delta Air Lines ngirim wakil marang Chongqing, sajeroning persiapan kanggo rute anyar saka Chongqing marang Amérika Utara.[6] Hainan Airlines uga berencana kanggo nglucuraké penerbangan langsung marang Newark lan penerbangan non-stop marangg Paris ing wektuné.[7]

Maskapé Penerbangan[besut | besut sumber]

Penumpang[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Kargo[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "China Southern Airlines to make Chongqing into aviation hub". Xinhua News Agency. 2011-05-06. Dijupuk 2011-10-15. 
  2. ^ "Chongqing Documentary: The Intention of Expanding Baishiyi Airport 44 Years Ago" (ing basa Simplified Chinese). Tengxun Media. 2010-02-21.  (Kaunduh 1/1/13)
  3. ^ a b "江北国际机场四期扩建工程今年底奠基" (ing basa Simplified Chinese). Chongqing Morning Paper. 2011-09-04.  (Kaunduh 1/1/13)
  4. ^ "QATAR AIRWAYS TO FLY TO CHONGQING IN CHINA". Qatar Airways. 2011-08-11. (Kaunduh 2/1/13)
  5. ^ "Finnair to open route to Chongqing in China". Helsinki Vantaa International Airport. 2011-05-07. (Kaunduh 2/1/13)
  6. ^ "空中银翼表 助重庆翱翔天宇" (ing basa Simplified Chinese). Chongqing Municipal People's Government. 2011-10-22.  (Kaunduh 2/1/13)
  7. ^ http://news.carnoc.com/list/204/204563.htmle

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Papan anggegana di Republik Rakyat Cina