Panyakit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Panyakit utawa penyakit iku kahanan abnormal saka awak utawa pikiran sing nyebabaké rasa ora nyaman, disfungsi marang wong sing kena akibaté. Kanggo nambani penyakit, wong-wong biasa konsultasi marang dhokter.

Patologi iku pelajaran ngenani panyakit. Subyek gklasifikasi sistimatik ngenani panyakit diarani nosologi. Badan pangetahuan sing luwih pepak ngenani panyakit ya iku èlmu kedhokteran.

Jinis penyakit[sunting | besut sumber]

Panyakit nular[sunting | besut sumber]

Panyakit sing disebabaké déning kuman sing njangkiti manungsa. Kuman bisa arupa virus, bakteri, amuba, utawa jamur.

Sawetara jinis panyakit sing nular:

Penyakit ora nular[sunting | besut sumber]

Penyakit sing ora disebabaké déning kuman, ananging disebabaké déning anané problem fisiologis utawa metabolisme jaringan tubuh manungsa. Panyakit-panyakit kasebut contoné ya iku; watuk, sariawan, lara weteng, lsp.

Panyakit Kronis[sunting | besut sumber]

Panyakit sing lumangsung suwé banget. Sawetara panyakit kronis sing kerep nyebabaké pati antara lain:

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panyakit&oldid=1025798"