Panyakit

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Panyakit utawa penyakit iku kahanan abnormal saka awak utawa pikiran sing nyebabaké rasa ora nyaman, disfungsi marang wong sing kena akibaté. Kanggo nambani penyakit, wong-wong biasa konsultasi marang dhokter.

Patologi iku pelajaran ngenani panyakit. Subyek gklasifikasi sistimatik ngenani panyakit diarani nosologi. Badan pangetahuan sing luwih pepak ngenani panyakit ya iku èlmu kedhokteran.

Jinis penyakit[besut | besut sumber]

Panyakit nular[besut | besut sumber]

Panyakit sing disebabaké déning kuman sing njangkiti manungsa. Kuman bisa arupa virus, bakteri, amuba, utawa jamur.

Sawetara jinis panyakit sing nular:

Penyakit ora nular[besut | besut sumber]

Penyakit sing ora disebabaké déning kuman, ananging disebabaké déning anané problem fisiologis utawa metabolisme jaringan tubuh manungsa. Panyakit-panyakit kasebut contoné ya iku; watuk, sariawan, lara weteng, lsp.

Panyakit Kronis[besut | besut sumber]

Panyakit sing lumangsung suwé banget. Sawetara panyakit kronis sing kerep nyebabaké pati antara lain:

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panyakit&oldid=1025798"