Pandji Pragiwaksono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandji Pragiwaksono
Gambar:Pandji Social Movement Festival Rotaract Semanggi Hariadhi.jpg
PakaryanRapper, penyiar, pelawak tunggal, presenter, aktor, penulis
Dhuwur1.77 m (5 ft 9 12 in)
BojoGamila Mustika Burhan
AnakOurania Almashira Wongsoyudo
Wadilla Dipo Wongsoyudo

Pandji Pragiwaksono (lair ing Singapura, 18 Juni 1979; umur 41 taun) iku sawijining aktor, penyiar radio, presenter televisi, penulis buku, penyanyi rap, lan pelawak tunggal Indonesia.

Kauripan Awal[besut | besut sumber]

Masa SMP, Pandji sekolah ing SMP Negeri 29 Jakarta. Dhèwèké uga alumni saka Kolese Gonzaga, Jakarta.[1]

Dhèwèké kecataet dadi mahasiswa Desain Produk, Jurusan Desain, Fakultas Seni Rupa dan Desain ITB angkatan 1997.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Pandji Ngawali karier dadi uwong penyiar radio ana ing Hard Rock FM Bandung sajrone loro taun marang 2003 bebarengan karo Tike Priatnakusumah, sadurungé pindah nangke Jakarta lan dadi penyiar Hard Rock ing Jakarta sajrone telung taun, dhèwèké kondhang amarga kolaborasia karo Steny Agustaf.

Pandji uga tau mandu acara reality show Kena Deh sing ditayangke ing Trans7 lan kasinungan atur sapala populer, dhèwèké uga tau mandu acara giyaran tetandhingan NBA ana ing JakTV, amarga dhèwèké minat karo olahraga basket.

Kolam Komik[besut | besut sumber]

Pandji uga ilustrator ing sanalika penulis ing KolamKomik.com sing ngerupakne penerbit komik dering kang diduweni bebarengan karo Shani Budi Pandita. Biasane komik iku, sing karan Degalings, terbit saben dina Rabu. Dhèwèké uga tau ngerilis komik mirunggan sing duwé sesirah H20 ing September 2011, ana ing Plaza Indonesia.[3]

Musik[besut | besut sumber]

Ing 2008, Pandji ngerilis album musik rap pertama sing judhulé Provocative Proactive, jerone album iku menampilno sawatara artis kaya Tompi, Steny Agustaf lan garwane dhéwé, Gamila Arief.

Ing 2009, dhèwèké jugayo tau ngeluncurno album keloro, You'll Never Know When Someone Comes In And Press Play On Your Paused Life.

Lan ing kawitan 2010, bebarengan karo sing gabungan ana ing MRA, Pandji nyumbangake suarane ana ing album THIS IS ME, sing ngerupakne album amal. hasil lan bathi saka album iku bakal diwènèhaké marang Yayasan Onkologi Anak Indonesia.

Pandji tampil ing sawatara acara musik kaya Soulnation.

Albume ing 2010, Merdesa, ngolehi bathi gedhé kaliyan ngecakaké strategi free lunch method ding diakui karo Hermawan Kertajaya.

Ing udhar 21 Mèi 2012, bebarengan karo 14 taun lengsere Soeharto, Pandji wiwit ngeluncurake album hiphop sing kepapat kang duwé sesirah 32. Lagu lagu kaya Demokrasi Kita lan Indonesia Free ya iku musikalisasi saka pidato Mohammad Hatta. Album 32 uga isiné lagu kaya GR feat Abenk Ranadireksa (Soulvibe), banjur Untuk Sahabatku feat Davinaraja (The Extralarge) sing dhèwèké tulis dumadi gawé persembahan ana ing para penikmat musike sajrone 5 taun karieripun.

Karier pelawak tunggal[besut | besut sumber]

Ngawali karieripun dadi uwong pelawak tunggaling taun 2010. saka Twivate Concert ing wulan April, Pandji akhire mantepno niate gawé yasa awareness masarakat babagan pelawak tunggal iki dhéwé.

Ing 28 Dhésèmber 2011, Pandji mroduksi dhéwé acara komedi tunggal spesial ing Teater Usmar Ismail, Bhinneka Tunggal Tawa sing dirawuhi ratusan uwong.[4] Dhèwèké tampil ana ing loro show sing nampilake pelawak tunggal pambuka Ernest Prakasa, Sam D. Putra, Luqman Baihaqi, lan sapiturute.

Dhèwèké uga dadi pencetus gagasan ing ngarsane kompetisi Stand Up Comedy Indonesia (SUCI) ing Kompas TV.

Udhar 8 Dhésèmber dhèwèké nggelar pertunjukan spesial kang duwé jeneng INDONESIA: (baca:Indonesia titik dua) gabungan konser hip hop, komedi tunggal, peluncuran buku Berani Mengubah, lan peluncuran album kaping papate, Album 32.

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Rudi habibie (2016)

Iklan[besut | besut sumber]

Karya tulis[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan:Penyiar Kompas TV

Pranala njaba[besut | besut sumber]