Ernest Prakasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ernest Prakasa
Merem Melek Mgmt- Ernest P.JPG
Lair Ernest Prakasa
(1982-01-29) Januari 29, 1982 (umur 37)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia Indonésia
Pakaryan Pelawak tunggal,Komedian,Penulis, MC
Taun aktif 2011 - saiki (Pelawak Tunggal)
2011 - 2013 (Présidhèn/ Ketua Komunitas Stand Up Indo)
Bojo Meira Anastasia (2008 - saiki)
Anak Sky Tierra Solana (2009)
Snow Auror Arashi (2014)
Sana jaringan Ernest Prakasa

Ernest Prakasa (lair ing Jakarta, Indonesia, 29 Januari 1982; umur 34 taun) ya iku tiyang pelawak tunggal Indonesia. dhèwèké uga misuwur nalika miwiti angsal peringkat telu saka acara Stand Up Comedy Indonesia (SUCI) ing taun 2011 lan uga dikenal dadi komedian Tionghoa-Indonesia sing kerep dadekne kuripan etnisé dadi materi komedi tunggal.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Ernest ngawali karir ing indhustri musik, dhèwèké gabung karo Universal Music. lan uga ngelanjutno kiprahe ing Sony Music. Nyaris nem taun ngutat ing indhustri musik, Ernest ndaftarke awang ana ing program televisi Kompas TV, ya iku Stand Up Comedy Indonesia. dhèwèké kedadeyan lolos audisi lan kepilih dadi siji saka 13 finalis sak kabèh pamawa Indonesia, lan olèh peringkat ketelu saka kompetisi iku. Ernest akhire mutuske awak gae nekuni profesi pelawak tunggal anggon kebak. Bareng-bareng karo Raditya Dika, Pandji Pragiwaksono, Isman H. Suryaman lan Ryan Adriandhy, Ernest nggawe Stand Up Indo, ya iku komunitas pelawak tunggal pertama ing Indonesia, sing sampek saiki duwé sub-komunitas ing punjul 15 provinsi, lan dianggep dadi salah siji perintis budaya komedi tunggal ing Indonesia.[2] Ernest akhire diangkat dadi ketua pertama saka Stand Up Indo nganti Juni 2013.

Ernest wis ngadakno tur komedi tunggal ing 2012, lan dhèwèké ngerupakne komedian pertama Indonesia kang ngadakno tur iku. Tur iku dijenengi Merem Melek, tur iku njelajahi 11 kutha ing Bandung, Semarang, Sala, Denpasar, Malang, Surabaya, Makassar, Kendari, Samarinda, nganti Palangkaraya, lan ditutup ing Gedung Kesenian Jakarta. Nang 10 Juli 2012.[3][4] dhèwèké uga tau nggelar pertunjukan komedi tunggal mirunggan karo komedian saka ètnis Tionghoa-Indonesia sing duwé sesirah Ernest Prakasa & The Oriental Bandits sing digelar ana ing Gedung Kesenian Jakarta ing 9 Fèbruari 2013, sadina sadurungé karaméan Imlek.[5]

Nang sasi November 2013, dhèwèké ngadakno tur keloro sing diwènèhi sesirah llucinati ing 17 kutha ya iku Makassar, Samarinda, Balikpapan, Banjarmasin, Banda Acèh, Semarang, Sala, Jogjakarta, Padang, Dhépok, Bandung, Bogor, Malang, Sidoarjo, Surabaya, Denpasar, lan ditutup bali ing Gedung Kesenian Jakarta udhar 25 Januari 2014. Acara puncak iki ngasilke rekor komedi tunggal spesial pertama ing Indonesia sing digelar ping telu pertunjukan sak jerone siji dina.

Dumung acara tivi saka Ernest[besut | besut sumber]

Karya filem saka Ernest[besut | besut sumber]

Karya[besut | besut sumber]

 

Pangregan lan nominasi[besut | besut sumber]

Taun Karya sing dinominasikno Pangregan Kategori Pakoleh
2016 Ngenest Indonesia Box Office Movie Awards 2016 Ingkang maragani Utama Pria paling apik Nominasi
Sutradara paling apik Nominasi
Penulis Skenario paling apik Menang

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Samiadi, Lika Aprilia.
  2. Goh, Jassmyn. "Ernest Prakasa Traded His Day Job for Laughs". The Jakarta Globe, 28 Oktober 2012
  3. Hidayatullah, Syarief. "Ernest Prakasa: orang Cina dan komedi tunggal". Beritagar, 8 Fèbruari 2013
  4. "Merem Melek Tour Ernest Prakasa Ditutup Meriah, Hai Online, 11 Juli 2012
  5. Hidayatullah, Syarief. "Membasuh luka, memancing tawa". Beritagar, 8 Fèbruari 2013

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Komika alumni Kompas TV

 


Cithakan:Komedian-bio-stub