Onigiri

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Onigiri

Onigiri (おにぎり, 御握り?) (basa Indonésia: nasi kepal, basa Jawa:sega kepel) ya iku panganan saka Jepang arupa sega kang dikepel-kepel nalika isih anget, digawé wujud segi tiga, bunder, utawa kaya karung beras. Panganan iki uga dikenal kanthi jeneng Omusubi, miturut kabare, iku sesebutan kang dianggo para wanodya ing istana kaisar kanggo nyebut onigiri. Onigiri dipangan nganggo tangan (muluk), ora nganggo sumpit.

Ing Indonésia, onigiri bisa ditemoni ing bageyan panganan Jepang ing toko swalayan lan ing restoran kang dodol panganan Jepang. Ing Tiongkok, Onigiri diarani fàntuán(飯糰)

Cara mbentuk sega[besut | besut sumber]

Sega kanggo onigiri prayogane beras kang ngandhut kanji dhuwur kaya beras jinis Japonica, nanging ing nagara-nagara Asia Tenggara kang padatan dipangan ya iku beras jinis Indica. Sega saka beras Japonica, yen diadang luwih gampang ngraket dadi gampang digawé onigiri.

Sadurunge nggawé onigiri, tangan kudu ditelesi dhisik nganggo banyu mateng supaya segane ora nemplek ing tangan. Sawise iku banjur diwenehi uyah supaya nemplek ing tangan.

Onigiri kang paling prasaja padatan isine daging iwak salmon panggang utawa Umeboshi kang ana ing satengahing sega. Saliyane iku, onigiri uga ana kang dipanggang sawise diwenehi kecap asin utawa miso.

Ing Jepang, onigiri mujudake bekal mangan awan nalika piknik utawa dipangan ing ndalan. Sega ing Bento (kothak mangan awan khas Jepang) padatan wujude onigiri. Senajan akeh wong Jepang kang tuku onigiri gawéyan pabrik kang didol ing toko swalayan, onigiri mujudake panganan gawéyan dhewe kang digawé ing omah kang cara nggawéne diwarisake turun tumurun.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Onigiri&oldid=1051713"