Bentō (masakan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bentō (弁当 utawa べんとう?)
O bento.jpg
O bento siyap disajikake
Panggonan asalJepang
Woworan pokokSega
[[wikibooks:Special:Search/Buku masakan: Bentō (弁当 utawa べんとう?)|Buku masakan: Bentō (弁当 utawa べんとう?)]]  [[commons:Special:Search/Bentō (弁当 utawa べんとう?)|Médhia: Bentō (弁当 utawa べんとう?)]]

Bento (弁当 bentō?)[1] utawa o-bentō minangka panganan wujud sega kang diwadhahi kothak kanggo sangu mangan awan khas Jepang kang isiné sega, daging, iwak, lan janganan.[2]

Jinis-jinis[besut | besut sumber]

Shōkadō bentō
  • Shōkadō bentō (松花堂弁当?)
Bentō kang diwadhahi kothak kayu kanthi rapet, lan ing jeroné ana pamisah dadi patang pérangan.
  • Chūka bentō (中華弁当? bentō masakan Cina)
Kemasan bentō isi panganan Cina
  • Kamameshi bentō (釜飯弁当? bentō sega kendhil)
Bentō kang wadhahé kendhil saka lempung.
  • Makunouchi bentō (幕の内弁当?)
Bentō tradhisional isi sega lan lawuh.
  • Noriben (海苔弁?)
Bentō isi sega ditutupi nori kang wis dicelupaké kécap asin.
  • Hinomaru bentō (日の丸弁当?)
Bentō kang mung dumadi saka sega putih lan siji umeboshi kang didèlèh ing tengah kaya gendéra Jepang.

Istilah-istilah kang gegayutan karo bentō[besut | besut sumber]

  • Shidashi bentō (仕出し弁当? bentō kiriman)
Bentō kang ora digawe ing omah, nanging dituku ing bakul bentō utawa rumah makan.
  • Hayaben (早弁 bentō gasik?)
Mujudake lelakoning bocah sekolah kang mangan bentō sadurungé wektu mangan awan.
  • Soraben (空弁 bentō udara?)
Bentō kang didol ing papan anggegana.
  • Rokeben (ロケ弁 bentō papan panggonan?)
Bentō kang disedyakake ing papan syuting filem utawa acara TV.
  • Aisai bentō (愛妻弁当 bentō bojo kinasih?)
Bentō yang disiapake wong wadon ing omah kanggo bojone ing kantor.
  • Reitō mikan (冷凍ミカン jeruk beku?)
Pencuci mulut awujud jeruk kang dibekoake lan didol ing stasiun utawa ing sajeroning kreta karo ekiben.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Bento". Dictionary.com. 
  2. Ayo Memasak Bento