Gendéra Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rasio gendéra: 2:3

Gendéra Jepang (Nisshōki 日章旗 atau Hinomaru 日の丸 "cakra surya" jroning basa Jepang), nggambaraké cakra gedhé awarna abang ing bagéan tengah ing sadhuwuring dhasar werna putih.