Gendéra Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rasio gendéra: 2:3

Gendéra Jepang (Nisshōki 日章旗 atau Hinomaru 日の丸 "cakra surya" sajeroning basa Jepang), nggambaraké cakra gedhé awarna abang ing pérangan tengah ing sadhuwuring dhasar warna putih.