Omelèt tomat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tomato Omelette
Tomato Omelette1.JPG
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaMaharashtra
Woworan pokokChickpea flour or besan, water, green chillies, onions, tomatoes
Buku masakan: Tomato Omelette  Médhia: Tomato Omelette

Omelet tomat minangka panganan sarapan sing disiyapake umume ing Maharashtra. Iki diarani omelet amarga katon visual, nanging sejatine ora ngemot produk endhog utawa produk sampingan. Bahan utamane yaiku tepung kacang utawa tepung . [1] Kadhangkala, iki uga digawe nganggo adonan dosa (tepung beras lan pasta urad dal), kanthi besan mung sithik kanggo menehi ikatan, mula diklasifikasikake dadi Uttapam .

Adonan konsistensi pouring digawe karo banyu lan glepung; kanthi cabe ijo, bawang lan tomat sing disigar sacoro apik. Campuran diwutahake ing wajan panas, disapu nganggo minyak goreng lan dimasak ing loro-lorone. Tomat omelettes sing disajeni panas karo saos tomat, klapa Chutney, sambar utawa liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. MyNation Easy Recipes and Dishes