Uttapam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Uthappam
Mini Uttappam.jpg
Mini Uttapam
Jeneng liyanéUttappam, Oothappam
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaSouth India
Woworan pokokRice flour, urad dal
Buku masakan: Uthappam  Médhia: Uthappam

Uthappam minangka jinis roti dosa saka India Selatan . Beda karo dosa khas, sing asri lan kaya crepe, uttapam luwih kenthel, kanthi topping.

Nyepakake[besut | besut sumber]

Adonan Uttapam digawe saka rasio 1: 3 vigna mungo lan pari ; Beras bisa dadi kombinasi sego rebus lan macem-macem rutin kayata basmati . [1] Lentil lan pari dikum sewengi, digiling lan difermentasi nganti umure. Adonan disebar ing wajan panas, umume bunder, topping disebar lan ditepuk alon-alon. Lenga ditetes, diwalik nalika ana coklat-emas, lenga netes maneh, sandhal liyane kanggo nggawe lumahing kalor panggang uga. Uttapam banjur bisa dipangan.

Uttapam biasane digawe nganggo topping kayata tomat, bawang, lombok, capicum lan ketumbar ; pilihan umum liyane yaiku klapa, wortel parut lan bit. Asring dipangan nganggo sambar utawa chutney . Iki minangka salah sawijining sajian sing populer ing India Selatan.

Rincian liyane[besut | besut sumber]

Campuran instan Uttappam kasedhiya ing pasar. Sebagean cilik iki dicampur karo banyu kanggo adonan sing difermentasi. Iki banjur disebar rata ing wajan masak. Kurang luwih limang menit kanggo masak.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Mahendra Mehta. "Uttapam". bawarchi.com. Diarsip saka sing asli ing 2007-03-29. Batter is made up of 1 portion of vigna mungo and 3 portions of rice. One half of the rice is boiled rice and other half is kolam or basmati or any rice other than boiled rice. (Boiled rice is not cooked rice but a variety of rice.)