Ojingeo-jeot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ojingeo-jeot
Ojingeojeot (squid jeotgal).jpg
Ojingeo-jeot served with toasted sesame seeds and pine nuts sprinkled on top
Jeneng liyanéSalted squid
JinisJeotgal
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Hawa ajangan4–10 °C (39–50 °F)
Ènergi panganan
(per 20 ajangan)
20 kcal (84 kJ)[1]
Buku masakan: Ojingeo-jeot  Médhia: Ojingeo-jeot

Ojingeo-jeot ( 오징어젓 ) Utawa asin cumi iku a jeotgal (젓갈, salted laut) kang digawe dening salting lan fermentasi thinly ngiris cumi . Iki minangka banchan (lauk) sing populer kanthi isi protein, vitamin lan mineral sing akeh .

Cumi dikulit, dicelup, dikumbah, diombe uyah kasar lan difermentasi telung nganti patang dina. [2] Banjur dikuras, uyah maneh, lan umure telung dina maneh nganti sewulan. Cumi sing difermentasi wis dicuci, dicampur nganggo irisan lancip, banjur dibumboni gochutgaru (bubuk cabai), mullyeot (sirup beras), aekjeot (saus iwak), daun bawang sing dicincang, bawang putih cincang, jahe, irisan cabe, irisan wijen panggang, lan minyak wijen .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "ojingeojeot" 오징어젓 [Pickled Squid]. Korean Food Foundation. Dibukak ing 27 April 2017.
  2. "ojingeo-jeot" 오징어젓. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 27 April 2017.