Cumi-cumi minangka panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cumi-cumi
Cumi garing ing Ulleungdo, Korea

Cumi dipangan ing akeh masakan; ing basa Inggris, jeneng kuliner calamari asring digunakake kanggo masakan cumi-cumi. [1] Ana akeh cara kanggo nyiyapake lan masak cumi-cumi. Sotong goreng umume di Laut Tengah. Nanging ing Libanon lan Suriah, disajekake nganggo saus tartare . Ing Selandia Baru, Australia lan Afrika Selatan, didol ing toko iwak lan chip . Ing Amerika Utara, cumi goreng minangka bahan baku ing restoran panganan laut.[butuh sitiran] Ing Inggris, bisa ditemokake ing bentuk 'cumi' utawa cumi goreng lada 'Mediterania ing kabeh jinis perusahaan, asring dadi cemilan bar, panganan ing dalan, utawa wiwitan.

Cumi-cumi bisa disiapake kanggo dikonsumsi kanthi cara liyane. Ing Korea, biasane disajikake mentah, lan ing panggon liya digunakake minangka barang sushi, sashimi lan tempura, dipanggang, diiseni, ditutupi adonan, dipanggang ing kuah lan disajeni ing tumis, nasi, lan piring mi. Cumi cincang garing minangka cemilan umum ing sawetara wilayah Asia, kalebu Asia Wétan.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oxford English Dictionary, 3rd edition, 2002, s.v.