Noe Letto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sabrang Mowo Damar Panuluh
Noe Letto
Latar wuri
Jeneng lair Sabrang Mowo Damar Panuluh
Lair (1979-06-10) Juni 10, 1979 (umur 40)
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Pakaryan penyanyi
Anggota
Letto

Sabrang Mowo Damar Panuluh utawa kondhang karo jeneng Noe Letto, lair ing Yogyakarta, 10 Juni 1979; umur 40 taun).[1] ya iku penyanyi pentolan grup musik Letto.[1] Noe, ini saktemnené anak pertama budayawan, Emha Ainun Najib (cak nun) saka bojo pertamané, sadurungé nikah karo aktris lan penyanyi, Novia Kolopaking.[1]

Sak wusé Lulus SMP, Noe balik ning Yogyakarta lan neruské sekolah ing SMU 7 Yogyakarta.[1] Dhèwèké gabung karo komunitas bapaké lan tinemu karo Ari, Dedy lan Patub ing sekolah ing 1998, Noe mutuské nglanjutké kuliah ing University of Albertha, Kanada njukut jurusan jurusan matematika lan fisika.[1] sawisé muleh ing tanah air ketemu manèh karo kanca-kanca raketé mau, Noe kerep dolana musik ing studio Kyai Kanjeng, group musik gadhahé bapaké.[1]

Noe akhiré nikah karo Fauzia Fajar Putri (Uchie) ning tanggal 18 Fèbruari 2009.[1] ning kutha Kendari, Sulawesi Tenggara.[1] taggal 8 Fèbruari 2010, lair anaké kang pisanan Rumah sakit Happyland, Yogyakarta.[1] Bayek wadon kang dilairaké kanthi cara caesar mau dijenengi Rih Anawai Lu'lu Bodronoyo, kang diceluk Anawai.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Sajarah Kariré Noe: kasenengé ning musik dimulai, wektu dhèwèké di wenehi kaset karo pakliké kang isiné kumpulan tembang-tembang Queen.[1] wektu iku isih SMP, akhiré duwé pikiran kanggo gawé musik kang sealiran karo Queen.[1] saka iku Noe wiwit akrab karo piranti musik.[1]

Noe wiwit nyerat lirik tembangan, banjur akhiré direalisasikaké ing album perdanané, LETTO, TRUTH, CRY, AND LIE banjur album ingkang kaing loroné, DON'T MAKE ME SAD (2007).[1] karo grup band Letto, Neo ngluncurké album katelu Letto jejudul LETHOLOGICA ing Januari 2009.[1] saka musik, Noe lanjut ing donya filem. dhèwèké mroduseri filem MINGGU PAGI DI VICTORIA PARK kang ceritané buruh migran ing Hongkong, sutradara Lola Amaria.[1]

Seni kang diturunaké bapaké nggawé dhèwèké duwé hasrat kanggo seni-seni liyané, kaya ta seni akting [2] Vokalis saka grup band Letto iki wiwit nyoba dadi prodhuser, judhul filem pisanan kang diproduseri déning Noe ya iku MINGGU PAGI DI VICTORIA PARK.[2]

Diskografi (Bersama Letto)[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

Album kang pernah dirilis déning Noe [1]:

Lagu[besut | besut sumber]

Tetembangan kang dinyanyikaké déning Noe[1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r biografi noe dipununduh tanggal 21 Juni 2011
  2. a b Terjuni Film Noe Letto jadi Produser diununduh tanggal 22 Juni 2011