Queen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Queen
Queen – montagem – new.png
Pratélan latar wuri
Saka London, England
Génre Rock
Mangsa akarya 1970–present
Sana jaringan queenonline.com
Anggota
Tilas anggota
  • Freddie Mercury
  • John Deacon
  • Delengen uga: Early members
  • Queen ya iku grup band musik asal Inggris sing diadegaké ing taun 1970 ing London, Britania Agung. Anggotané klasik yaiku Freddy Mercury (vokalis utama lan piano), Brian May (gitaris utama lan vokal), Roger Taylor (drum lan vokal), lan Jon Deacon (gitar bas). Karya-karyané sing awal diprebawani gagrag progressive rock, hard rock, lan heavy metal, nanging band iki sithik sithik dadi luwih konvènsional lan luwih trep kanggo diputer ing radhio mawa nganggo gagrag liyané, kayata arena rock lan pop rock.

    Sadurungé ngadegaké Queen, May lan Taylor wis main bareng ing band Smile. Mercury nalika iku sing isih nyandhang jeneng Farrokh Bulsara dadi sawijining wong sing nggandrungi Smile lan mènèhi sumangat supaya èkspèrimèn luwih akèh ngenai panggung lan tèknik rekaman. Mercury nggabung ing taun 1970 lan ngusulaké jeneng "Queen" lan wiwit iku nyandhang jeneng artisé.

    Delengen uga[besut | besut sumber]

    Réferènsi[besut | besut sumber]