Najwa Shihab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Najwa Shihab
frameless|alt=
Lair (1977-09-16) Sèptèmber 16, 1977 (umur 42)
Indonésia Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
AlmamaterFakultasa Hukum Universitas Indonésia (selesai;2000)
PakaryanPembawa acara
Taun aktif2001-sekarang
AgamaIslam
PasanganIbrahim Assegaf
AnakIzzat
Wong tuwaKurès Shihab

Najwa Shihab langkung akrab dipuntimbali kanthi asma Nana (lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 16 Sèptèmber 1977; umur 42 taun) punika salah setunggaling présènter pawarta wonten ing Metro TV.[1] Najwa dados anchor program pawarta prime time Metro Hari Ini saha program talk show Today's Dialogue.[1] Najwa Shihab punika putri ingkang kaping kalih saking Kurès Shihab, Mantri Agami éra Kabinet Pembangunan VII.[1] Najwa Shihab palakrami kaliyan Ibrahim Assegaf.[1] Saking bebrayanipun punika, Najwa patutan satunggal ingkang naminipun Izzat.[1]

Najwa Shihab punika alumni saking Fakultas Hukum UI nalika taun 2000.[1] Nalika SMA Najwa Shihab kapilih ndhèrèk program AFS.[1] Ing Indonésia program punika dipunleksanakaken kaliyan Yayasan Bina Antarbudaya.[1] Dangunipun satunggal taun Najwa wonten ing Amérikah Sarékat.[1] Najwa ngrintis karir wonten ing RCTI, nanging nalika taun 2001 Najwa nggabung kaliyan stasiun tivi swasta ingkang naminipun Metro TV.[1]

Sanadyan milih kanggé total wonten ing donyaning jurnalistik saha TV broadcast, Najwa lajeng sinau kanggé nambah kawruh.[1] Nalika wiwitan taun 2008, Najwa tindak wonten Australia amargi pikantuk Full Scholarship for Australian Leadership Awards.[1] Wonten mriku, Najwa badhé sinau babagan hukum médhia.[1]

Taun 2010, Najwa pikantuk nominasi Présènter Pawarta Paling Saé Panasonic Awards.[2] Sanadyan pungkasanipun Putra Nababan ingkang mimpang.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m najwashihab.com(dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  2. a b Cithakan:Iinfoselebindo.com(dipunundhuh tanggal 22 September 2011)