Nafa Urbach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nafa Urbach
Nafa urbach 058.jpg
PakaryanPenyanyi solo, bintang sinétron
Taun aktif1995-saiki
BojoZack Lee
AnakMikhaela Lee Jowono

Nafa Urbach (lair ing Magelang, Jawa Tengah, 19 Sèptèmber 1980; umur 39 taun) ya iku salah sijiné juru main sinétron lan penyanyi kang asalé saka Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Nafa Urbach miwiti kariré ing donyaning hiburan Indonésia saka nyanyi.[1] Nafa Urbach kalebu penyanyi kang nduwéni ciri khas musik slow rock.[1] Nalika iku, Nafa urbach dianggep génerasi penerus artis legendaris kang aran Nike Ardila, amarga Nafa Urbach misuwur wiwit Nike Ardila kang diarani rocker saka kutha Bandung lagi waé tilar donya.[1] Malah-malah, nalika iku Deddy Dores, wong lanang kang kerep nggawé lagu kanggo Nike Ardila uga nggawékaké lagu kanggo Nafa.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Nafa Urbach isih keturunan Jerman.[1] Nafa nikah karo aktor sinétron kang jenengé Zack Lee.[1] Nafa lan Zack Lee nikah nalika tanggal 16 Fèbruari 2007.[1] Kaloroné nikah ing Gréja Immanuel, Jakarta Pusat.[1] Sawisé nikah Nafa Urbach banjur meteng lan sawisé umur kandungané 1,5 sasi Nafa banjur keguguran nalika pertengahan sasi Agustus 2007.[1] Tanggal 8 Fèbruari 2011 Nafa nglairaké anaké.[1] Anake wadon banjur dijenengi Mikhaela Lee Jowono.[2] Nafa lan Zack Lee nduwé bisnis daging sapi kang paling empuk kang dadi masakan ing restoran kang misuwur.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Deru Debu"'
  • Kembalinya Si Manis Jembatan Ancol
  • Bidadari Yang Terluka
  • Permataku
  • Terpikat
  • Pertalian
  • Permaisuri Hatiku
  • Dua Kali Aku Mencintaimu
  • Kehormatan
  • Kalau Cinta Sudah Bicara
  • Kalau Cinta Sudah Bicara 2
  • Mau Nggak Mau Harus Mau
  • Kurindu Jiwaku
  • Pencopet Cinta 3
  • Pelangi Di Wajahku 1
  • Pelangi Di Wajahku 2
  • Pelangi Bidadariku 1
  • Langkahku
  • Pengorbanan Anggun
  • Aishiteru
  • Segalanya Cinta

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. detikhot.com(dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)