Parté Nasional Demokrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Parté NasDem.


Parté Nasional Dèmokrat kang biyasa diarani Parté NasDem iku Parté Pulitik ing Indonésia. Parté nasdem punika diresmikaké ing Hotèl Mercure Ancol, Jakarta Utara tanggal 26 juli 2011 [1]. Parté punika dijurung kaliyan Surya Paloh kang ngadekake Organisasi kang asmane padha, ya iku Nasional Dhémokrat. kajaba iku saka bisnis mèdia kang kabawah kaliyan Surya Paloh, ya iku Metro TV. Psrtai pulitik iki nduwé afiliasi kaliyan MNC Group kang diduwèni olèh Hary Tanoesoedibjo, mula akèh iklan ing televisi iku ngenani bab Parté NasDem.[2] Ing januari 2013, KPU netepaken 10 Parté pulitik kang lolos tahap verifikasi administrasi lan faktual, NasDem dadi sawijining parté anyar kang lolos dadi peserta pemilu 2014ref>http://news.detik.com/read/2013/01/11/101151/2139277/10/parté-nasdem-optimistis-masuk-3-besar-di-pemilu-2014?9911012</ref>. ing wulan januari 2013 ana isu soal Surya Paloh dadi sekjen Parté NasDem ing kongres kang diakdake tanggal 25 Januari 2013 ing jakarta[3]. ing januari 2013, kanthi aklamasi anggota parté nasdem seluruh indonesia ngangkat Surya Paloh dadi Ketua Umum kang anyar, genti ketua umum lawas ya iku Patrice Rio Capella[4].

Para Punggawa Parté[besut | besut sumber]

Asma-asma ing ngisor iki ya iku punggawa parté nasdem[5]:

Organisasi Swiwi[besut | besut sumber]

Parté NasDem nduwé beberapa organisasi swiwi, ya iku:[7][8]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1], Sajarah.
  2. JK Sentil NasDem, Ormas atau Parté? inilah.Com-diakses terakhir tanggal 22 Agustus 2011
  3. http://www.metrotvnews.com/metronews/video/2013/01/13/6/168696/Surya-Paloh-Diusung-Sebagai-Ketua-Umum-Parté-NasDem
  4. http://news.detik.com/read/2013/01/26/221747/2153065/10/jadi-ketum-nasdem-surya-paloh-salah-salah-saya-dibilang-haus-jabatan
  5. Harry Tanoe: Parté Nasdem Lahir Sebagai Gerakan Perubahan
  6. http://www.metrotvnews.com/read/newsvideo/2012/09/09/159106/-Parté-NasDem-Gelar-Halal-Bihalal-dengan-Masyarakat/1
  7. Empat Organisasi Sayap Parté NasDem Hadir di Sultra
  8. NasDem Deklarasikan Organisasi Sayap di Sulut
  9. Nasdem: Gemuruh Bukan Gerakan Mobilisasi Massa
  10. http://www.metrotvnews.com/metronews/video/2013/01/18/1/169023/Parté-NasDem-Deklarasikan-Petani-NasDem

Cithakan:Parpol Indonésia

en:Nasdem Party id:Parté NasDem