Nabiel Makarim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nabiel Makarim
Nabiel makarim.jpg
Mantri Nagara Lingkungan Hidup Republik Indonesia 6
Linggih
9 Agustus 2001 – 21 Oktober 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéSonny Keraf
Kang sawiséRachmat Witoelar
Rerincèn dhiri
Lair (1945-11-09) Novèmber 9, 1945 (umur 73)
Indonésia Sala, Jawa Tengah, Indonésia
BangsaIndonésia

Nabiel Makarim, Dipl. Eng. Chem, MSM, MPA (lair di Sala, Jawa Tengah, 9 November 1945) inggih punika Mantri Nagara Lingkungan Hidup ing Kabinét Gotong Royong.[1] Nalika SD, panjenenganipun sinau ing Yayasan Pendidikan Muhammadiyah.[2] Nanging nalika kelas 5, panjenenganipun dipunpindhahaken dhateng sekolah ingkang basisipun Nahdhatul Ulama (NU).[2] Sasampunipun tamat SD, panjenenganipun mlebet ing sekolah SMP Katulik St. Xaverius lan SMA St. Josef ing Sala.[2] Sasampunipun lulus SMA, Nabiel kuliyah ing Australia lan lajeng ing Amérikah Sarékat. Wiwit taksih rumaja, panjenenganipun sampun remen nyerat.[2]

Panjenenganipun naté nyerat carita cekak ing Kompas taun 1991.[2] Nalika samanten panjenenganipun maringi prasyarat supados carita cekakipun ampun dipunpasang ing kolom carita cekak, nanging kedah dipunpasang ing kaca sekawan ingkang limrahipun gadhah isi tajuk lan opini.[2] Pungkasanipun Kompas masang cerkak kasebat ing kaca sekawan terbitan 28 Juli 1991. Carita cekak kasebat isinipun bab kondhisi Kutha Jakarta.[2]

Ngantos kalih taun dangunipun Nabiel dados asistèn Mantri KLH Emil Salim. Nalika samanten, panjenenganipun dipuntugasaken damel badhan ingkang ènggal ingkang pungkasanipun dados BAPEDAL.[2] Panjenenganipun dipuntugasi ing badhan kasebat ngantos taun 1998. Nalika taun 2001, Présidhèn Megawati Soekarnoputri ndhawuhi Nabiel dados Mantri Lingkungan Hidup ing Kabinét Gotong Royong.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Nabiel Makarim Si Burung Phoenix Pencinta Lingkungan dipunundhuh tanggal 30 September 2011)
  2. a b c d e f g h i Nabiel Makarim dipunundhuh tanggal 30 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Nabiel Makarim