Moshe Sharett

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moshe Sharett
משה שרת
Moshe Sharett

Mangsa jabatan
26 Januari 1954 – 3 Novèmber 1955
Présidhèn Yitzhak Ben-Zvi
Didhisiki déning David Ben-Gurion
Diganti déning David Ben-Gurion

Mangsa jabatan
15 May 1948 – 18 June 1956
Perdhana Mentri David Ben-Gurion
Himself
David Ben-Gurion
Didhisiki déning New office
Diganti déning Golda Meir

Miyos (1894-10-15)15 Oktober 1894
Kherson, Russian Empire
Tilar donya 7 Juli 1965(1965-07-07) (umur 70)
Jerusalem, Israel
Kabangsan  Russian Empire
 Ottoman Empire
 United Kingdom
 Israel
Partai pulitik Mapai
Garwa Tzipora Meirov
(o. 1922; his death 1965)
Putra/putri 3
Almamatèr Istanbul University
London School of Economics
Tapak asma Moshe Sharett's signature

Moshe Sharett (basa Ibrani: משה שרת‎, lair Moshe Shertok (ibrani: משה שרתוק) ing 15 Oktober taun 1894, tilar donya 7 Juli 1965) Perdhana Mentri kapindho Israèl (1953-1955).

Sajarah urip[besut | besut sumber]

Awal Urip[besut | besut sumber]

Lair ing Kherson ning Kakaisaran Rusia (saiki ing Ukraina), Sharett lunga menyang Palèstina, sing di préntah déning Ottoman, ing taun 1906. Ing taun 1910 kulawargaané ngalih menyang Jaffa, lan padha dadi salah siji kulawarga sing ngrintis  Tel Aviv. Dhèwèké lulusan saka Sekolah Herzliya Hebrew. Dhèwèké banjur lunga menyang Istanbul kanggo sinau hukum ing Universitas Kushta (saiki Universitas Istanbul). Nanging mung sedhela amarga ana Perang Donya I. Banjur dhèwèké njabat Letnan 1, minangka interprèter ing militer Turki. [1]

Perang Donya I[besut | besut sumber]

Sawisé perang, dhèwèké nyambut gawé ing urusan Arab lan agèn dol tinuku lemah kanggo Déwan Wakil Rakyat Yishuv. Dhèwèké uga dadi anggota saka Ahdut Ha'Avoda lan sabanjuré ing Mapai. Ing taun 1922, dhèwèké sinau ing London School of Economics, lan ning kana aktif dadi éditor "Workers of Zion". Kang banjur dadi éditor saka kalawarta Davar saka 1925 nganti taun 1931. Ing taun 1931, sawisé bali menyang Palèstina, kang dadi sékretaris départemen pulitik saka Agènsi Yahudi. Ing taun 1933 kang dadi kepala, lan kang dianakaké posisi sing nganti tatanan saka Israèl ing taun 1948. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Moshe Sharett Jewish Virtual Library
  2. ^ Sharett, Moshe (Shertok; 1894-1965) Jewish Agency for Israel