Bon Jovi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
109 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|31 Oktober 2011}}, wkfy
c (r2.7.1) (bot Menambah: su:Bon Jovi)
c (-{{inuseuntil|31 Oktober 2011}}, wkfy)
{{inuseuntil|31 Oktober 2011}}
[[File:Bon Jovi 1.jpg|thumb|250px]|Bon Jovi]]
{{Infobox musical artist
|Name = Bon Jovi
|Img = Bon Jovi 1.jpg
|Img_capt = Konser Bon Jovi di [[Montreal]], [[Kanada]] padanalika bulanwulan November 2007
|Img_size = 250
|Landscape = YesInggih
|Background = group_or_bandgrup utawi band
|Genre = [[Hard rock]]
|Origin = {{City-state|Sayreville|New Jersey}}, [[AmerikaAmérika SerikatSarékat]]
|Years_active = 1983–sekarang1983–sapuniki
|Label = [[Island Records|Island]], [[Mercury Records|Mercury]]
|Associated_acts =
|Current_members = [[Jon Bon Jovi]]<br />[[Richie Sambora]]<br />[[David Bryan]]<br />[[Tico Torres]]<br />
}}
[[File:Bon Jovi 1.jpg|thumb|250px]|Bon Jovi]]
'''Bon Jovi''' inggih punika salah satunggalipun grup musik rock saking [[New Jersey]], [[Amerika Serikat]] ingkang gadhahi personel inggih punika [[Jon Bon Jovi]] (vokal/gitar), [[Richie Sambora]] (gitar), [[Tico Torres]](drums), [[David Bryan]] (keyboards) lan [[Hugh McDonald]] (bas). Lan anggota ingkang sampun medal,[[Alec John Such]]. Sapanunggalipun punika Bon Jovi lan musisi- musisi ing [[Amerika Serikat]] nate gadhahi acara kagem prastawa [[9]] [[September]], inggih punika prastawa bom gedhung [[WTC]] ing [[New York]] dening [[teroris]]. Musisi- musisi punika inggih punika [[David Bryan]], [[Tico Torres]], lan [[Richie Sambora]], [[Kid Rock]], [[Maroon 5]], [[Lady Antebellum]].
'''Bon Jovi''' inggih punika salah satunggalipun grup musik rock saking [[New Jersey]], [[Amérika Sarékat]] ingkang ngadhahi personel [[Jon Bon Jovi]] (vokal/gitar), [[Richie Sambora]] (gitar), [[Tico Torres]] (drum), [[David Bryan]] (keyboard) lan [[Hugh McDonald]] (bas). Lan anggota ingkang sampun medal, [[Alec John Such]].
 
'''Bon Jovi''' inggih punika salah satunggalipun grup musik rock saking [[New Jersey]], [[Amerika Serikat]] ingkang gadhahi personel inggih punika [[Jon Bon Jovi]] (vokal/gitar), [[Richie Sambora]] (gitar), [[Tico Torres]](drums), [[David Bryan]] (keyboards) lan [[Hugh McDonald]] (bas). Lan anggota ingkang sampun medal,[[Alec John Such]]. Sapanunggalipun punika Bon Jovi lan musisi- musisi ing [[AmerikaAmérika SerikatSarékat]] natenaté gadhahinggadhahi acara kagem prastawa [[9]] [[September]], inggih punika prastawa bom gedhung [[WTC]] ing [[New York]] deningdéning [[teroris]]. Musisi- musisi punikawau inggih punika [[David Bryan]], [[Tico Torres]], lan [[Richie Sambora]], [[Kid Rock]], [[Maroon 5]], [[Lady Antebellum]].
 
==Karir Bon Jovi==
Bon Jovi gadhahipikantuk [[Grammy]] [[2007]] kagem ''Best Country Collaboration'' kagem tembang ''Who Says You Can't Go Home''. Lan saderengipunsadèrèngipun punika ing taun [[2000]] piyamabkipunband puniki dados nominasi [[Grammy Award]] kagem ''It's My Life''.
 
Albumipun Bon Jovi dipunprakiraakendipunkinten sampun kajualkasadé [[35]] yuta albumipun ing [[AmerikaAmérika SerikatSarékat]] lan [[120]] yuta albumipun ing donya wiwit taun [[1984]].
 
ingIng taun [[2002]], album Bon Jovi dipuntilis,ngrilis album gadhahikanthi judulirah-irahan BOUNCE''Bounce''. Ing [[AmerikaAmérika]], [[Inggris]] lan [[Australia]] album punika gadhahipikantuk [[Gold]].
 
KasuksesanKasuksèsan Bon Jovi dipunlajengaken ing album HAVE''Have A NICENice DAYDay'' ([[2005]]) lan LOST''Lost HIGHWAYHighway'' ([[2007]]). Kekalih album punika gadhahipikantuk [[Platinum]] [[AmerikaAmérika]], [[Canada]], [[Jerman]], [[Swiss]] lan [[Jepang]].<ref>{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/b/bon_jovi/ selebriti.kapanlagi.com](dipuntingali tanggal 14 September 2011)</ref>
 
Kasuksesan Bon Jovi dipunlajengaken ing album HAVE A NICE DAY ([[2005]]) lan LOST HIGHWAY ([[2007]]). Kekalih album punika gadhahi [[Platinum]] [[Amerika]], [[Canada]], [[Jerman]], [[Swiss]] lan [[Jepang]].<ref>{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/b/bon_jovi/ selebriti.kapanlagi.com](dipuntingali tanggal 14 September 2011)</ref>
==Album Bon Jovi==
#Jon BongioviBon Jovi: ''The Power Station Years [[1980]]-[[1983]]''
#''Bon Jovi ''
#''Slippery When Wet''
#''New Jersey''
#''Keep the Faith''
#''Blaze Of Glory: Songs Written And Performed By Jon Bon Jovi, Inspired By The Film Young Guns II''
#''Cross Road''
#''These Days''
#''Destination Anywhere''
#''Crusho''
#Crush
#''One Wild Night: Live [[1985]]-[[2001]]''
#''Bounce''
#''This Left Feels Right''
#''Tokyo Road: Best of Bon Jovi''
#''100 Million Bon Jovi Fans Can't Be Wrong (W/DvdDVD)''
#''Have a Nice Day''
#''Lost Highway''
#''The Circle / When We Were Beautiful (CD + DVD)''
#''Bon Jovi Greatest Hits - The Ultimate Collection''<ref>{{en}}[http://www.amazon.com/bon-jovi-albums-complete-list/lm/R1OFPFBUE3L2E www.amazon.com](dipuntingali tanggal 14 September 2011)</ref>
 
==Cathetan Sukusuku==
{{reflist}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Grup Musik]]
[[Kategori:Penyanyi]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
[[ar:بون جوفي]]
8.252

besutan

Menu navigasi