Kumunisme: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan & cithakan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
'''Komunisme''' iku salah siji [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Februari]] [[1848]] téori ngenani komunis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sejarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji gerakan sing paling nduwèni pengaruh jroning jagad pulitik.
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, jroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung bagéyan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. Ananging, jroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] jroning komunisme antara penganut komunis teori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèni téori lan cara perjuangané sing béda-béda jroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
352.737

besutan

Menu navigasi