Friedrich Engels

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Engels ing taun 1856.

Friedrich Engels ya iku filsuf asal Jerman. Dhèwèké lair ing Barmen, Wuterppal, Jerman ing tanggal 28 Novèmber 1820 lan patiné ing London 5 Agustus 1985.[1] Engels iku putra mbareb saka pangusaha tekstil gedhé ing Manchester. Nalika dikirim menyang Manchester kanggo mimpin industri keluargané, Engels gawé buku asesirah Condition of the Working Class in England. Buku iki ditulis ing taun 1844. Ing taun iki uga, Engels miwiti cecawé ana ing jurnal radikal duwèké Karl Marx.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Karl Marx, Friedrich Engels, The Holy Family, University Press of the Pacific, 2002-06, ISBN 0-89875-973-0 ISBN 978-0-89875-973-0