Mindhoni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Noodles soup in breakfast.jpg

Sarapan kaping pindho (utawa basa Jerman: zweites Frühstück , basa Polandia: drugie śniadanie , Slovak , Spanyol: almuerzo , Basa Hungaria: tízórai ) yaiku panganan sing dipangan sawise sarapan, nanging sadurunge nedha awan . Iki minangka panganan tradisional ing Bavaria, Polen, Slowakia, Spanyol lan Honggari . Ing Bavaria lan Polen, sajian khusus digawe istimewa kanggo dipangan nalika sarapan kaping pindho. Ing Wina lan bagean liya ing Ostenrik, sarapan nomer loro diarani Juse . Ing negara-negara liyane sing nganggo basa Spanyol, almuerzo tegese nedha awan, nanging ing Spanyol sarapan kaping pindho.[1] Umume mangan papat nganti limang panganan saben dinane ing lokasi kasebut.

Rincian[besut | besut sumber]

Sarapan kaping pindho biasane panganan sing luwih entheng utawa cemilan sing dipangan udakara jam 10:00 esuk (jenenge Honggari lan Slowak, tízórai lan desiata, sejatine tegese "[cemilan] jam 10"). Iki kalebu kopi lan jajanan utawa sosis . Sosis khas yaiku sosis putih, Weißwurst, sing dianggep istimewa ing Munich lan Bavaria umume. Sosis disiapake nalika esuk kanggo disuguhake nalika sarapan kaping pindho. Sajrone disajekake nganggo pretzel, mustar manis, lan bir gandum. Panganan kasebut kira-kira padha karo konsep para sewelas Inggris. Ing Polen sarapan kaping pindho biasane kalebu sawetara cemilan kayata roti lapis, utawa kue-kue, nanging bisa uga kalebu panganan khas panganan pencuci mulut kayata puding coklat utawa kisiel.

Sarapan pisanan lan kaping loro uga dadi adat istiadat umum ing wilayah pertanian ing Amerika Utara. Petani sing kudu tangi luwih awal kanggo seneng kewan utawa nindakake tugas liyane bisa uga mangan "sarapan pertama" cilik, kayata roti panggang lan kopi, sawise munggah, disusul sarapan kaping pindho sing luwih apik sawise rampung tugas kaping pisanan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How to eat like a local - The when and what of Spanish mealtimes". No Longer Native (ing basa Inggris). 2018-01-27. Dibukak ing 2018-12-10.