Sesuguh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
sesuguh mangan
Sesuguh iwak pitik

Panganan minangka acara mangan sing kedadeyan ing wektu tartamtu lan kalebu panganan sing disiapake. [1] [2] Jeneng sing digunakake kanggo panganan tartamtu ing basa Inggris beda-beda, gumantung karo budaya penutur, wektu dina, utawa ukuran panganan. Panganan utamane ana ing omah, restoran, lan kafetaria, nanging bisa uga ana ing endi wae. Panganan reguler kedadeyan saben dina, biasane kaping pirang-pirang dina. Panganan khusus biasane dianakake bareng karo acara ulang taun, pesta pernikahan, ulang taun, lan preinan . Panganan beda karo cemilan amarga panganan umume luwih gedhe, macem-macem, lan luwih ngisi tinimbang cemilan.

Panganan wis disiapake kanthi tradisional dening para wanita ing pawon omah (Lukisan saka bunderan Jean-Baptiste de Saive, 1563)

[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. meal noun (FOOD) - definition in the British English Dictionary & Thesaurus - Cambridge Dictionaries Online
  2. meal - Definition from Longman English Dictionary Online
  3. Wansink, B.; Payne, C. R.; Shimizu, M. (2010). ""Is this a meal or snack?" Situational cues that drive perceptions". Appetite. 54 (1): 214–216. doi:10.1016/j.appet.2009.09.016. PMID 19808071.