Martha Tilaar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Martha Tilaar
Martha tilaar.jpg
Rerincèn dhiri
Lair 4 Sèptèmber 1937 (umur 81)
Kebumen, Jawa Tengah
Sisihan H.A.R Tilaar
Anak Bryan Emil Tilaar
Pinkan Tilaar
Wulan Tilaar
Kilala Tilaar
Panggaota Chairman
Chief Executive Officer
Pamrakarsa Adheging Martha Tilaar Group
Agama Katolik

Martha Tilaar (miyos ing Kebumen, Jawa Tengah, 4 September 1937) inggih punika salah satunggaling wanita ingkang dados pengusaha sukses ing jagad bisnis kosmetik lan jamu tradhisional. Merk dagangipun anama Sariayu.[1] Panjenenganipun dhaup palakarami kaliyan Prof. DR. H.A.R Tilaar lan patutan sekawan inggih punika, Bryan Emil Tilaar, Pinkan Tilaar, Wulan Tilaar,lan Kilala Tilaar.[2]
Nalika taksih timur, Martha kuliah wonten ing jurusan sajarah, IKIP Negeri Jakarta. Panjenenganipun lulus taun 1962 lajeng ngasta wulangan sajarah. Ibunipun Martha tansah ngemutaken bilih minangka guru, Martha kedah katon saé wonten sangajenging murid-murid.[3]. Salajengipun Martha dipunpeksa déning ibunipun supados ndhèrèk les dandan. Wekdal samanten panjenenganipun ngangsu kawruh kaliyan Titi Purwosoenoe. Wiwit saking punika, Martha Tilaar tresna dhumateng jagading dandan.[3]
Martha ugi naté sinau wonten ing Academy of Beauty Culture, Bloomington, Indiana, Amérikah Sarékat nalika ndherekaken garwa tugas belajar.[2][3] Martha ugi naté dados salesgirl produk kosmetik Avon. Wanita ingkang pikantuk gelar Dhoktor Kormatan (Honoris Causa) wonten ing babagan Fashion and Artistry saking World University Tuscon, Arizona, Amérikah Sarékat taun 1984 punika miwiti bisnis saking nol.[2]
Tanggal 3 Januari 1970,Martha ndamel salon ing garasi dalemipun tiyang sepuhipun Martha ing Menteng, Jakarta. Salon punika dipuntengeri "Martha Salon". Salon punika minangka cikal bakaling tuwuhing Sariayu Martha Tilaar.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Profil Martha Tilaar (dipuntingali 31 Juli 2011)
  2. a b c Sariayu Bermula Dari Garasi (dipuntingali 31 Juli 2011)
  3. a b c Martha Tilaar: Membangun Istana Kecantikan Dari Garasi (dipuntingali 31 Juli 2011)