Luntur harimau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luntur harimau
Harpactes oreskios - Kaeng Krachan.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Trogoniformes
Famili: Trogonidae
Génus: Harpactes
Spésies: H. oreskios
Jeneng binomial
Harpactes oreskios
(Temminck, 1823)
Sinonim
  • Harpactes dulitensis

Luntur harimau (Harpactes oreskios) iku sawijining spésies manuk ing kulawarga Trogonidae.

Distribusi lan habitat[besut | besut sumber]

Luntur harimau ditemokaké ing Kamboja, China, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Thailand, lan Vietnam. Habitat alami kéwan iki ya iku ing alas ngaré subtropis utawa tropis kang lembab lan alas gunung tropis utawa subtropis, alas ijo ing ngaré nganti dhataran sedhengan, lembab, alas rawa, alas garing umbaran, papringan, alas wit-witan cilik, lan kadhangkala ing kumpulan wit ing sacedhaké alas.

Rujukan[besut | besut sumber]