Lingsang lorèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lingsang lorèk
Prionodon linsang - Museo Civico di Storia Naturale Giacomo Doria - Genoa, Italy - DSC02704.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Prionodontidae
Génus: Prionodon
Spésies: P. linsang
Jeneng binomial
Prionodon linsang[2]
(Hardwicke, 1821)
Banded Linsang area.png
Banded linsang range
Sinonim

Viverra linsang Hardwicke, 1821
Linsang linsang
Prionodon maculosus Blanford 1878[3]

Lingsang lorèk (Prionodon linsang) ya iku lingsang kang sumebar ing laladan Sundha (Sundaland), Asia Kidul-wétan.

Wedharan[besut | besut sumber]

Lingsang lorèk dawané watara 74 cm (29 in) tekan buntut. Ulesé kuning pucet kanthi lorèk saka gulu lan geger cacah 5 lan belang-belang ing buntuté. Lingsang lorèk duwé cakar lan untu kang landhep.

Sebaran and habitat[besut | besut sumber]

Lingsang lorèk ditemokaké ing kidul Myanmar, Thailand, Semenanjung Malaysia, lan Kapuloan Sunda ya iku Kalimantan, Sumatra, Jawa, Kapuloan Bangka lan Belitung. Lingsang lorèk urip ing alas kang tansah rungkut. Ing Thailand lan Malaysia uga isih katemokaké ing alas kang wis dibabat, malah ing Sarawak uga ana ing alas sekunèhzr lan cedhak kebon sawit.

Ékologi lan pakulinan[besut | besut sumber]

Lingsang lorèk kalebu kéwan nokturnal lan racaké urip dhéwékan.[4]

Mung sethithik kang dimangertèni saka pakulinan lingsang lorèk. 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Duckworth, J.W.; Mathai, J.; Chutipong, W.; Brodie, J. & Wilting, A. (2016). "Prionodon linsang". The IUCN Red List of Threatened Species (IUCN) 2016: e.T41705A45219711. doi:10.2305/IUCN.UK.2016-1.RLTS.T41705A45219711.en. Dijupuk 13 January 2018. 
  2. Wozencraft, W. C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds), ed. Mammal Species of the World (ed. 3rd edition). Johns Hopkins University Press. ISBN 0-801-88221-4. 
  3. "banded linsang (Prionodon linsang)". animal.memozee.com. Dijupuk 2018-02-19. 
  4. Jennings, A.P. and Veron, G. (2015). Predicted distributions, niche comparisons, and conservation status of the Spotted Linsang (Prionodon pardicolor) and Banded Linsang (Prionodon linsang). Mammal Research 60: 107–116.