Leila Chairani Budiman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leila Chairani Budiman
Barkas:Leila Chairani Budiman.jpg
Lair (1941-12-25) Dhésèmber 25, 1941 (umur 79)
Nèderlan Majalengka, Jawa Barat, Hindia Nèderlan
BangsaIndonésia
PakaryanPsikolog, Dosen

Sitti Leila Chairani Budiman inggih punika salah satunggaling psikolog saha dhosèn saking Indonésia ingkang miyos wonten ing Majalengka, Jawa Kulon ing tanggal 25 Dhésèmber 1941.

Biografi[besut | besut sumber]

Leila miyos saking pasangan Sutan Pangeran Baharsyah lan Siti Fatimatul Zahra ingkang asalipun saking Minangkabau. Bapakipun inggih punika turunan saking Sultan Bagagarsyah saking Pangaruyung. Ing wekdal punika, piyambakipun dalem wonten ing Melbourne, Australia amargi ndhèrèk garwanipun ingkang kedah makarya dados profesor ingkang mandhegani program Indonésia wonten ing University of Melbourne. Ing taun 2011, piyambakipun pikantuk penghargaan saking harian Kompas minangka cendekiawan ingkang gadhah dedikasi ingkang inggil.[1] Leila inggih rayi kandhungipun Sjarifuddin Baharsjah, mantan mantri pertanian wonten ing Kabinet Pembangunan VI. saha garwanipun saking aktivis Arief Budiman utawi ingkang kala rumiyin namanipun inggih Soe Hok Djin ingkang asalipun saking kulawarga Tionghoa lan akhiripun mlebet agama Islam sasampunipun nikah kaliyan Leila.[2] Sitti Leila Chairani inggih satunggaling psikolog lulusan saking Universitas Indonésia. Saderengipun pindhah dhateng Australia, piyambakipun naté mucal dados dhosèn ing sapérangan universitas ing Indonésia lan dados kolumnis ing harian Kompas, edisi Minggu. Déné padamelan dados kolumnis punika taksih dipuntindakaken ngantos wekdal punika.[3] Leila inggih putra paling wuragil saking sekawan sedherekipun, lan piyambakipun inggih èstri déné tigang kakang masipun jaler sadaya, inggih punika Zahar Indra ingkang asring dipunceluk "Neneng" lan piyambakipun dados Chartered Accountant ing London lan Bèlgi. Kakangipun ingkang kaping kalih inggih punika Syarifudin, ingkang salajengipun dados mantri Pertanian Indonésia saha kaping kalih dipunangkat dados Ketua Independen Food and Agriculture Organisation (FAO) ing Roma Piyambakipun ugi naté makarya dados makarya dados panarjemah ing ROyal Children Hospital

Asiling Karya[besut | besut sumber]

  • Buku Orang Tua dan Kulawarga
  • Buku Menjadi Orang tuwa Idaman Menyelami Dunia Anak-cCurhat Psikologi Anak (2006)

Penghargaan[besut | besut sumber]

Sitti Leila Chairani Budiman pikantuk penghargaan saking Kompas wonten ing ambal warsa Kompas ingkang kaping 46, sareng kaliyan sekawan cendekiawan sanèsipun, inggih punika Sayidiman Suryohadiprojo, M. Arsjad Anwar, Mochtar Naim, Jakob Sumarjo,Sayidiman Suryohadiprojo, M. Arsjad Anwar, Mochtar Naim, saha Jakob Sumarjo. Leila Chairani ingkang minangka mbakyu ipe saking Sok Hok Gie punika inggih salah satunggaling konsultas psikologi ing koran Kompas ingkang gadhah peran ageng wonten ing pangrembkaning koran Kompas. Lan wiwit sasi Juni 2008 piyambakipun mandheg dados ingkang ngisi rubrik konsultasi psikologi ing koran Kompas amargi pindhah dhateng Australia, ndhèrèk garwanipun Sok Hok Djien utawi Arif Budiman.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Kompas.com Cendekiawan Berdedikasi 2011
  2. a b [1] Arif Budiman (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. [2] Kisah Leila Ch. Budiman (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)