Le Mouv'

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
logo de Le Mouv'

Cithakan:Infobox Radio station Le Mouv' inggih punika salah satunggaling jaringan radio règional saking Radio France.[1] Le Mouv' inggih punika minangka salah satunggaling stasiun radio Prancis ingkang dipuntujokaken dhateng para kaum remaja ingkang wiwit sepisanan saged dipunwedalaken lan ngudhara ing tanggal 17 Juni 1997. Minangka salah satunggaling péranganing Radio France, Le Mouv' inggih punika minangka stasiun radio kanggé paring pelayanan umum dhateng sinten kémawon ingkang betahaken informasi. Stasiun Le Mouv' punika inggih langkung asring ngedalaken jinis genre rock alternatif. Papan sepiisanan kanggé dipundhirikaken stasiun radio Le Mouv' punika inggih wonten ing Toulouse, lajeng papn siaranipun stasiun radio punika dipunpindhah dhateng Paris wonten ing sasi Dhésèmber 2001. Stasiun radio mau boten dipunklaim minangka stasiun musik rock, lan tinimbang dados stasiun kanthi sebutan L'Esprit Rock utawi Jiwa Rock. L'Esprit Rock lajeng nglampahi dalan pagesanganipun lan ugi gayanipun ugi jinising musik piyambak.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Radio 7 (1980-1988)[besut | besut sumber]

Le Mouv' inggih punika kupiya ingkang kaping kalih saking Radio Perancis ingkang nglayani para pamiyarsa ingkan taksih enem. Ingkang sepisanan, Radio 7 dipunciptakaken wonten ing tanggal 2 Juni 1980. Ingkang kapping kalih Radio 7 dipunluncuraken kanggé nglawan radio lobres ingkang kathah lan stasiun bajak laut ingkang dipunbiwarakaken bilih anggènipun dipunbikak samangke badhé wonten pambuka saking band FM, operator swasta ingakng dipunprakarsani déning mantan Présidhèn François Mitterrand taun 1981. Radio 7 gadhah komersial bébas batu berbasis format. Lan jaringan stasiun radio punika dipuntutup wonten ing taun 1988, kanthi pemancar Paris ingkang dipun éwah-éwahi dados format pawartos ingkang tansah lumampah, ingkang sepisanan saking jinisipun ing [[Éropah, ingkang dipunsebut France Info.[3]

Proyek Enggal (1997-2000)[besut | besut sumber]

Asiling cobi-cobi ingkang kaping kalih badhé dipunwedalaken ing taun 1997. Michel Boyon, Présidhèn Radio France ngendika bilih yuswa rata-rata pamiyarsa radio publik punika badhé langkung sepuh malih ing sak ilining jaman. Lajeng sasampunipun ndhaptar bantuan Olivier Nanteau, pacoban ingkang kaping tiga ing tanggal 17 Juni 1997, lajeng Le Mouv' dipunwedalaken wonten ing satunggaling papan Radio France ingkang katutup. Wonten ing wekdal ingakgn sami, ugi nandhakaken pungkasaning saking program publik lokal minangka Le Mouv' ingkang gadhah ancas saged dados stasiun radio nasional. Anggènipun ngedalaken stasiun tiyang enem kanggé publik punika dipunkritik déning golongan radio swasta ingkang ngandharaken bilih Radio France boten gadhah bisnis kanggé mlebet pasar komersial.[3]

Frekuensi[besut | besut sumber]

Déné channèl frekuènsi ingkang saged dipunpendhet saking jaringan pemancar Le Mouv' inggih punika ingkang kaserat kados ing ngandhap punika:[4]

 

Podcast Le Mouv'[besut | besut sumber]

Judhul Terjemahan Judhul Presenter Topik
La rock school Sekolah rock Sajarah musik rock
Le Mouv ZIK K n/a Matthieu K. Pemusik kelas internasional
Le Mouv ZIK LORENZI n/a Bruno Lorenzi Pemusik sakingFrancophone
Le Mouv des festivals Le Mouv saking festival Jean Zeid, Mika Festival
Le presse-Citron Perasan lemon Ingkang paling saé saking Le Mouv' i.e. jus paling asem
Les Autoprods Autoprod Seniman musik ingkang énggal lan badhé dhateng samangke.
Les plus grands studios Européens Studio Éropah ingkang paling ageng Bruno Lorenzi Studio Éropah ingkang paling ageng
Ouvre ta bouche Nyuwun tulung dipunbikak tutukipun panjenengan Vivian Cuguillere Cuguillere paring pitakenan dhateng masarakat
Vivre en Chine Dumunung netep wonten ing Cina Various Ekspatriat Prancis ing Cina micara bab pengalamanipun ing sadangunipun madeg netep wonten ing mrika.

Cathetan suku[besut | besut sumber]