Krabby Patty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Krabby Patty

Krabby Patty ya iku panganan kaya hamburger kang didol ing restoran Krusty Krab kang resepe dirahasiakake ing Bikini Bottom.[1] Krabby Patty dadi panganan utama kang ditawakake déning restoran Krusty Krab. Sangking enake, mungsuhe Mr. Krabs ya iku Plankton pengen nyolong resep rahasiane. Resep Krabby Patty sajatiné padha karo resep burger liyané nanging digawé karo daging iwak utawa urang.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Krabby Patty pisanan tinemu déning SpongeBob SquarePants rikala dhèwèké mbalik menyang abad kaping 12 saka saiki.[2] Sanajan Mr. Krabs diciptakake rikala iku, SpongeBob iku sabenere pisanan tinemu déning Blech.[2]

Krabby Patty pisanan minangka nenangake "naga uwur-uwur" saka penyihir jahat "Plantonamor", mbah-mbahane Sheldon J. Plankton.[2] Sawisé iku Krabby Patty dadi resep kulawarga Krab tuwa iku.[2] Ibuke Eugene Krabs uga ngerti formula rahasia Krabby Patty, sanajan dhèwèké nikah kaliyan kulawarga Krab lan manawa ora keturunan langsung saka Raja Krabs.[2]

Mr. Krabs nggawé Burger awet dhèwèké isih enom karo kanane Sheldon J. Plankton, amarga panggonan kanggo nuku burger mung ana ing Stinky Burger kang duwéke wong sugih jenenge Stinky.[2] eugene lan Sheldon pengen tuku burger iku, nanging Stinky ora seneng yèn wong kaloro teka ing resterane.[2] Amerga kayane Stinky, Krab lan Plankton kepikiran kanggo nggawé restoran kang padha.[2]

Resep Krabby Patty[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b The Krusty Krab (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  2. a b c d e f g h Anneahira (dipunundhuh tanggal 23 februari 2013)
  3. a b c d e f g h i Krabby Patty (dipunundhuh tanggal 23 februari 2013)