Bikini Bottom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Bikini Bottom

Bikini Bottom ya iku kutha ing seri animasi SpongeBob SquarePants.[1] Kutha iki dadi panggonan utama ing seri SpongeBob SquarePants, anging pusate nembé metu ing episode Hall Monitor.[1]

Kutha iki kasusun saka manéka warna usaha, kalebu restoran, toko lan produsen.[1] Kutha iki duwé ékonomi kang stabil, sistem pendhidhikan imbang, perawatan keséhatan isih ora jelas (kaya ing episode The Mattress Lost).[1] ing Jerone uga ana stadion, taman hiburan lan fasilitas rekreasi liyané.[1] Bikini Bttom pisanane diomongake ing episode "Plankton" nanging pisanan metu ing episode Help Wanted.[1] Bikini Bottom uga dadi omah kanggo kabèh karakter ing seri SpongeBob SquarePants.[1]

Panggonan[besut | besut sumber]

Bikini Bottom ana ing ngisore Samudra Pasifik, ing bikini Atoll.[1] Ana akèh tuladha lan bukti ing filem Game Computer employee of the Month, salah sijining iwak ngomong yèn Bikini Bottom ana ing ngisor Samudra Pasifik.[1] Bikini Bottom ana ing Pulo Bikini Atoll, kang ana ing Samudera Pasifik.[1] Panggonan bikini botton kang ana ing ngisore Samudera Pasifik mau ing episode The SpongeBob SquarePants Movie.[1]

Géografi[besut | besut sumber]

Géografi Bikini Bottom kasusun saka gunung, alas, tlaga, laguna, guwa, savana, karang lan kali.[2] Ing The SpongeBob SquarePants Movie, gunung geni, got lan ara-ara ketok ing sapperangan panggonan.[2] Ing ngisor iki ya iku pérangan géografi kang kerep metu:

  • Goo Lagoon[2]
  • Sand Mountain[2]
  • Jellyfish Fields[2]
  • Kelp Forest[2]
  • Make Out Reef[2]
  • Brain Coral Fields[2]
  • Mermalair[2]
  • Mount Climb-up and Fall-off[2]
  • Sea Needle[2]
  • Bikini Bottom Dump[2]
  • Krusty Krab.[2]
  • Bikini Stadion.[2]

Dalan utama ing kutha iki ya iku dalan keong mawa omahé SpongeBob, Squidward lan Patrick, Krusty Krab lan Chum Bucket.[2] Ing pusat kutha Bikini Bottom, wong-wong ketok manggon ing omah lan kerja.[2] Sapérangan warga kutha nggunakaké manéka warna barang kanggo dadi omah, kaya Patrik manggon ing ngisor watu, SpongeBob ing nanas lan Squidward ing sirah moai Pulo Paskah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k SpongeBob Wikia (dipunundhuh tanggal 26 februari 2013)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q Bikini Bottom (dipunundhuh tanggal 26 februari 2013)