Krusty Krab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Krusty Krab

Krusty Krab ya iku jeneng restoran ing Bikini Bottom ing seri animasi SpongeBob SquarePants.[1] Krusty Krab diadegake déning Mr. Krabs.[1]

Krusty Krab duwé karyawan loro kang aktif: SpongeBob SquarePants, mawa tukang masak lan Squidward Tentacles kang jaga mesin kasir.[1] Karyawan loro iku béda banget sipate rikala kerja: Squidward kereb ora apik yèn kerja, déné SpongeBob kerja apik banget lan kerep éntuk panghargyan "Karyawan Teladan Bulan Ini".[1] Menu kang ditawakake ing restoran iki ya iku Krabby Patty, kang arep padha karo Burger yeng didelok.[1] Akèh wong kang padha seneng panganan iki.[1] Plankton, kang mungsuhe Mr. Krab kerep nyoba nyolong resep rahasia Krabby Patty sanajan ora tahu ana asile.[1]

Konsepsi[besut | besut sumber]

Modhel wangunan iki dipadhakake saka jebakan lobster ing New England.[2] Stephen Hillenburg pisanane njenengake Krusty Krab "Crusty Crab". Nanging dhèwèké mikir mawa aksara "K" jeneng bakal dadi luwih lucu.[2]

Carita[besut | besut sumber]

Sajarah[besut | besut sumber]

Krusty Krab misuwur amarga ngadol Krabby Patty.[2] Krabby Patty tinemu déning Raja Krabs leluhure eugene H. Krabs.[2] Diandarake ing episode Dunces and Dragons, resep wis dirahasiakake suwéné 800 taun.[2] Krabby Patty saka pasir tinemu déning SpongeGar, leluhure SpongeBob atusan taun lepungkur kang dicaritakake ing episode Ugh yèn SpongeGar mangan Krabby Patty kang dibakar.[2]

Krusty Kraba tahu arep bangkrut amarga kelangan pelanggan amarga pas iku SpongeBob mbuka dodolan Pretty Patties.[2] Krusty Krab uga kerep éntuk masalah saka mungsuh Mr. Krabs, Plankton.[2]

Saiki, Krusty Krab nggunakaké piranti-piranti panggawe panganan. piranti-piranti mau ya iku:

Uga diandharake ing kana biyèn ana koki lawas, Jim kang kerja ing Krusty Krab taun 1980-an. sawijining dina, Jim lan Squidward omong-omongan.[2] Jim, njaluk diundakake upahe déning Mr. Krabs yèn ora Jim bakal lunga.[2] Krungu kaya ngono Mr. Krabs mung guyu lan pungkasane Jim lunga.[2]

Menu[besut | besut sumber]

Menu kang ditawakake ing Krusty krab iki béda-béda saben episode.[3] Menu iku isiné panganan, tanbahane lan ombenan.[3] Krabby Patty mesthi ana ing saben menu kang diketokake.[3] Menu kang ana ya iku:

Menu Utama[besut | besut sumber]

Gambar Gallery Grub
  • Krabby Patty..... $0.99 (ing dina Rebu)[3]
  • Jelly Patty....... $0.89 (ing dina Senin) [3]
  • karo keju..... $3.99[3]
  • Krabby Combo..... $3.99[3]
  • Kiddie Meal...... $1.99[3]
  • Krabby Fries..... $2.99[3]
  • Krabby Surpreme... $1.34[3]
  • Krusty Combo...... $3.99[3]
  • Krusty Deluxe..... $3.00[3]
  • Kiddie Meal....... $4.99[3]

Panganan utawa Ombenan Liya[besut | besut sumber]

Ana ing episode liya, ana panganan lan ombenan kang disebutake, nanging ora diketokake ing Gallery Grub.[3] Menu-menu iku ya iku:

Panduwé[besut | besut sumber]

Krusty Krab kang duwé ya iku Mr. Krabs. ing episode Patty Hype, Mr. Krabs ngewenehake Krusty Krab marang SpongeBob, déné Mr. Krabs dadi panduwé panggonan dodol Pretty Patties.[3]

Karyawan[besut | besut sumber]

Aktif[besut | besut sumber]

Krusty Krab duwé karyawan loro kang aktif lan metu terus ing carita, ya iku SpongeBob SquarePants mawa tukang masalan Squidward Tentacles mawa jaga kasir.[3]

  • Squidward ya iku karyawn kang paling suwé kerja.[3] Dhèwèké arep mesthi dadi panjaga kasir, nanging uga tahu dadi tukang ngeterake pesenan lan tukang koki yèn ora ana SpongeBob.[3]
  • SpongeBob arep merthi dadi tukang masak.[3] Ana ing episode Squid Day Off SpongeBob dadi panjaga kasir lan tukang masak.[3]

Mantan[besut | besut sumber]

  • Patrick-Dhèwèké dadi tukang ngeterake pesenan ing episode Big Pink Loser.[5] Dhèwèké dadi karyawan mung kanggo dipecat ing episode Arrgh!.[5] Dhèwèké kerja karo memba ing episode That's No Lady nganti dhèwèké konangan.[5] Ing Bannet in Bikini Bottom, dhèwèké dadi panjaga Krusty Krab rahasia.[5] Dhèwèké uga kerja ing Krusty Krab ing episode Karate Choppers.[5]
  • Stanley-Dhèwèké ngancurake sapérangan barang ing Krusty Krab lan foto bareng wong kang tuku ing episode Stanley S. SquarePants.[5]
  • Raja Neptunus-Dhèwèké dadi tukang masak sawisé kalah ing lomba masak ing episodeNeptune's Spatula[5]
  • Gary-Dhèwèké dadi tukang ngeterake pesenan ing episode Banned in Bikini Bottom lan kanggo ngusir plankton saka Krusty Krab ing Shelback Shenanigans.[5]
  • Jim-Dhèwèké kerja sadurungé seri diwiwiti.[5]
  • Plankton-Dhèwèké mimpin kantor Krusty krab ing Algae Always Greener dadi pangganti/wakil Mr. Krabs.[5] Ana ing pungkasane episode, plakton mbalik manèh ing Chum Bucket sawisé ngamuk.[5]
  • Hash Slinging Slasher-Dhèwèké mantan tukang masak Krusty Krab. Pisanan metu ing krusty Kras alesane kanggo ketemu SpongeBob, Squidward lan Mr. Krabs.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g annerahiadotcom (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p United Spongebob (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t otak kapitalis Mr. Krabs (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be Krusty Krab (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  5. a b c d e f g h i j k l The Krusty Krab (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)