Krusty Krab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gambar Krusty Krab

Krusty Krab ya iku jeneng restoran ing Bikini Bottom ing seri animasi SpongeBob SquarePants.[1] Krusty Krab diadegake déning Mr. Krabs.[1]

Krusty Krab duwé karyawan loro kang aktif: SpongeBob SquarePants, mawa tukang masak lan Squidward Tentacles kang jaga mesin kasir.[1] Karyawan loro iku beda banget sipate rikala kerja: Squidward kereb ora apik yen kerja, dene SpongeBob kerja apik banget lan kerep entuk panghargyan "Karyawan Teladan Bulan Ini".[1] Menu kang ditawakake ing restoran iki ya iku Krabby Patty, kang arep padha karo Burger yeng didelok.[1] Akeh wong kang padha seneng panganan iki.[1] Plankton, sing mungsuhe Mr. Krab kerep nyoba nyolong resep rahasia Krabby Patty senajan ora tahu ana asile.[1]

Konsepsi[sunting | besut sumber]

Modhel wangunan iki dipadhakake saka jebakan lobster ing New England.[2] Stephen Hillenburg pisanane njenengake Krusty Krab "Crusty Crab". Nanging dheweke mikir mawa aksara "K" jeneng bakal dadi luwih lucu.[2]

Carita[sunting | besut sumber]

Sajarah[sunting | besut sumber]

Krusty Krab misuwur amerga ngadol Krabby Patty.[2] Krabby Patty ditemokake déning Raja Krabs leluhure eugene H. Krabs.[2] Diandarake ing episode Dunces and Dragons, resep wis dirahasiakake suwene 800 tahun.[2] Krabby Patty saka pasir ditemokake déning SpongeGar, leluhure SpongeBob atusan tahun lepungkur kang dicaritakake ing episode Ugh yen SpongeGar mangan Krabby Patty kang dibakar.[2]

Krusty Kraba tahu arep bangkrut amerga kelangan pelanggan amerga pas iku SpongeBob mbuka dodolan Pretty Patties.[2] Krusty Krab uga kerep entuk masalah saka mungsuh Mr. Krabs , Plankton.[2]

Saiki, Krusty Krab nggunakake piranti-piranti panggawe panganan. piranti-piranti kasebut ya iku:

Uga diandharake ing kana biyen ana koki lawas, Jim kang kerja ing Krusty Krab tahun 1980-an. sawijining dina, Jim lan Squidward omong-omongan.[2] Jim, njaluk diundakake upahe déning Mr. Krabs yen ora Jim bakal lunga.[2] Krungu kaya ngono Mr. Krabs mung guyu lan pungkasane Jim lunga.[2]

Menu[sunting | besut sumber]

Menu kang ditawakake ing Krusty krab iki beda-beda saben episode.[3] Menu iku isine panganan, tanbahane lan ombenan.[3] Krabby Patty mesthi ana ing saben menu kang diketokake.[3] Menu kang ana ya iku:

Menu Utama[sunting | besut sumber]

Gambar Gallery Grub
  • Krabby Patty ..... $0.99 (ing dina Rebu)[3]
  • Jelly Patty ....... $0.89 (ing dina Senin) [3]
  • karo keju ..... $3.99[3]
  • Krabby Combo ..... $3.99[3]
  • Kiddie Meal ...... $1.99[3]
  • Krabby Fries ..... $2.99[3]
  • Krabby Surpreme ... $1.34[3]
  • Krusty Combo ...... $3.99[3]
  • Krusty Deluxe ..... $3.00[3]
  • Kiddie Meal ....... $4.99[3]

Panganan utawa Ombenan Liya[sunting | besut sumber]

Ana ing episode liya, ana panganan lan ombenan kang disebutake, nanging ora diketokake ing Gallery Grub.[3] Menu-menu iku ya iku:

Panduwé[sunting | besut sumber]

Krusty Krab sing duwé ya iku Mr. Krabs. ing episode Patty Hype, Mr. Krabs ngewenehake Krusty Krab marang SpongeBob, dene Mr. Krabs dadi panduwé panggonan dodol Pretty Patties.[3]

Karyawan[sunting | besut sumber]

Aktif[sunting | besut sumber]

Krusty Krab duwé karyawan loro sing aktif lan metu terus ing carita, ya iku SpongeBob SquarePants mawa tukang masalan Squidward Tentacles mawa jaga kasir.[3]

  • Squidward ya iku karyawn kang paling suwe kerja.[3] Dheweke arep mesthi dadi panjaga kasir, nanging uga tahu dadi tukang ngeterake pesenan lan tukang koki yen ora ana SpongeBob.[3]
  • SpongeBob arep merthi dadi tukang masak.[3] Ana ing episode Squid Day Off SpongeBob dadi panjaga kasir lan tukang masak.[3]

Mantan[sunting | besut sumber]

  • Patrick - Dheweke dadi tukang ngeterake pesenan ing episode Big Pink Loser.[5] Dheweke dadi karyawan mung kanggo dipecat ing episode Arrgh!.[5] Dheweke kerja karo memba ing episode That's No Lady nganti dheweke konangan.[5] Ing Bannet in Bikini Bottom, dheweke dadi panjaga Krusty Krab rahasia.[5] Dheweke uga kerja ing Krusty Krab ing episode Karate Choppers.[5]
  • Stanley - Dheweke ngancurake saperangan barang ing Krusty Krab lan foto bareng wong kang tuku ing episode Stanley S. SquarePants.[5]
  • Raja Neptunus - Dheweke dadi tukang masak sawise kalah ing lomba masak ing episodeNeptune's Spatula[5]
  • Gary - Dheweke dadi tukang ngeterake pesenan ing episode Banned in Bikini Bottom lan kanggo ngusir plankton saka Krusty Krab ing Shelback Shenanigans.[5]
  • Jim - Dheweke kerja sadurunge seri diwiwiti.[5]
  • Plankton - Dheweke mimpin kantor Krusty krab ing Algae Always Greener dadi pangganti/wakil Mr. Krabs.[5] Ana ing pungkasane episode, plakton mbalik meneh ing Chum Bucket sawise ngamuk.[5]
  • Hash Slinging Slasher - Dheweke mantan tukang masak Krusty Krab. Pisanan metu ing krusty Kras alesane kanggo ketemu SpongeBob, Squidward lan Mr. Krabs.[5]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)annerahiadotcom (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)United Spongebob (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)otak kapitalis Mr. Krabs (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be (id)Krusty Krab (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
  5. ^ a b c d e f g h i j k l (id)The Krusty Krab (dipunundhuh tanggal 20 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krusty_Krab&oldid=997988"