Squidward Tentacles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Squidward Tentacles
Karakter SpongeBob SquarePants
Squidward Tentacles
Muncul kapisan "Help Wanted"
Digawé déning Stephen Hillenburg
Diswarani Rodger Bumpass
Pratélan
Spésies Octopus[1][lower-alpha 1]
Gèndher Male
Pakaryan Cashier at the Krusty Krab

Squidward Tentacles iku sawijining karakter ing filem kartun SpongeBob SquarePants. Dhèwèké iku kéwan gurita sing manggo ana ing omah dhapuré moai. Ia tetanggan karo SpongeBob lan Patrick Star, nanging Squidward ora seneng duwé tetangga kaya spongebob lan patrick amarga asring ngganggu dina santainé. Squidward uga kerja ing warung Krusty Krab minangka kasir barengan karo SpongeBob. Lumrahé squidward iku nak kerja ora bisa temenan, lan wataké iku kuwalikané saka SpongeBob.

Yasa[besut | besut sumber]

Panyipta lan desain[besut | besut sumber]

Stephen Hillenburg iku remen karo laut kawit cilik. Dhèwèké uga miwiti ngembangaké kemampuané ing babagan seni iku nalika isih cilik. Nalika kuliah, dhèwèké iku sinau babagan biologi laut lan seni. Dhèwèké ngrencanakaké kuliah manèh supaya intuk gelar magister ing babagan seni. Sawisé lulus taun 1984, dhèwèké mèlu Ocean Institute, organisasi ing Dana Point, California, sing didedikasikaké kanggo ngajari bebrayan babagan sains laut danlan sujarah maritim.[3][4] Nalika dhèwèké ing kana, Stephen duwé idé sing njalari panggawéan SpongeBob SquarePants: buku komik sing judhulé The Intertidal Zone. Ing 1987, Hillenburg metu saka institut kanggo ngejar karir ing animasi,[5][6] lan miwiti ngawang-awang ide ngawang-awang ide kanggo proyèk sing isiné makluk laut antropomorfisme. Sanajan dhèwèké wis nggambar sawenèh skètsa konsèpé, perlu wektu suwéné sedasawarsa kanggo minangka mimpiné.[5]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Stephen Hillenburg designed Squidward with six arms because of convenience for simpler animation. Squidward was designed to have a large bulbous head, like an octopus. The creator liked the way that the bulbous head on Squidward signified him as a grumpy next-door neighbor, so the characteristic stuck.[1] However, the inconvenience of the original name "Octoward" may be the main reason why he is called Squidward.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Case
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng AbsorbingTales1
  3. Sitiran kosong (pitulung) 
  4. Wilson, Thomas F.(Interviewer); Hillenburg, Stephen (Interviewee). 
  5. a b Hillenburg, Stephen. 
  6. Banks 2004