Konté

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Krayon Konté.

Konté utawa Conté, iku piranti kang bisa dianggo nulis lan nggambar. Konté iku sajinis pènsil (ing tlatah jawa diarani potlot utawa sodhelot) lan krayon. Konté digawé saka bahan dhasar bubuk (grafit) utawa areng, lan dicampur karo lilin lan lemah banjur di campur dadi siji lan diatosakeé Kanggo ngasilaké wangun kang pantes, piranti iki dilapisi karo kayu kang wujudé pesagi utawa kothak.

Seni Rupa[sunting | sunting sumber]

Ing seni rupa konté uga ana kang awujud serbuk, kang mumpangaté kanggo ngambar ana ing kertas bisa karo kuas, utawa driji tangan.Kanggo ngasilake werna gradasai, konté uga bisa dianggo gambar utawa mernani nganggo kapas kang alus.Nggambar nganggo piranti konté, namung bisa ngasilake werna irèng lan putih, gambaré asring kasebut gambar peténg padang (gelap terang)

Carané ngambar nganggo konté[sunting | sunting sumber]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Pensil (potélot) krayon merk Conté ditemukake ing tahun 1795 dening Nicolas-Jacques Conté, kaunggulané yaiku gambang di gawe ing wujud kang akang akeh lan kang ngusahakake kanggo ngatasi kurange grafiti dining Perang Napoleon. Lan piranti iki ndhuweni mumpangat kang akeh, ing sakjroning donya pendhidhikan Seniman gambar saka kulon kang ngunakake konte kanggo ngelukis yaiku Leonardo da Vinci.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konté&oldid=829293"