Konté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Krayon Konté.

Konté utawa Conté, iku piranti kang bisa dianggo nulis lan nggambar. Konté iku sajinis pènsil (ing tlatah jawa diarani potlot utawa sodhelot) lan krayon. Konté digawé saka bahan dhasar bubuk (grafit) utawa areng, lan dicampur karo lilin lan lemah banjur di campur dadi siji lan diatosakeé Kanggo ngasilaké wangun kang pantes, piranti iki dilapisi karo kayu kang wujudé pesagi utawa kothak.

Seni Rupa[besut | besut sumber]

Ing seni rupa konté uga ana kang awujud serbuk, kang mumpangaté kanggo ngambar ana ing kertas bisa karo kuas, utawa driji tangan.Kanggo ngasilaké warna gradasai, konté uga bisa dianggo gambar utawa mernani nganggo kapas kang alus.Nggambar nganggo piranti konté, namung bisa ngasilaké warna irèng lan putih, gambaré sok diarani gambar peténg padang (gelap terang)

Carané ngambar nganggo konté[besut | besut sumber]

Sajarah[besut | besut sumber]

Pensil (potélot) krayon merk Conté tinemu ing taun 1795 déning Nicolas-Jacques Conté, kaunggulané ya iku gambang di gawé ing wujud kang akang akèh lan kang ngusahakake kanggo ngatasi kurange grafiti dining Perang Napoleon. Lan piranti iki duwé mumpangat kang akèh, ing sajeroning donya pendhidhikan Seniman gambar saka kulon kang nggunakaké konte kanggo ngelukis ya iku Leonardo da Vinci.

Rujukan[besut | besut sumber]