Kodhok awisa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kodhok beracun)
Katak beracun
Dendrobates azureus (top) and Dendrobates leucomelas
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Amphibia
Ordo: Anura
Suborder: Neobatrachia
Superkulawarga: Dendrobatoidea
Kulawarga: Dendrobatidae
Cope, 1865
Subfamilies and genera
Distribution of Dendrobatidae (in black)

Kodhok awisa ya iku jeneng umum saka seklompok kodhok ing kulawarga Dendrobatidae kang minangka kodhok asli Amerika Tengah lan Kidul.[1]

Karakteristik[besut | besut sumber]

Ora kaya kodhok umum liyane, spesies kang aktif ing wayah awan, lan kerep nuduhake awakee kanthi werna kang cerah.[2] Senajan kabèh dendrobatids rada beracun ing alam liar, tingkat toksisitas werna-werna saka siji spesies lan liyane, lan saka siji populasiliyane. Akèh spesies kang kritis lan terancam punah.[3]Amfibi iki kerep diarani kodhok panah déning pribumi indian akibat panggunaan sekresi beracun kanggo ngracuni pucuk panahe.[4]

Akèh-akèhé kodhok jinis iki nduwèni ukuran awak kang gedhéné 1,2 cm kanggo kodhok dhiwasa, senajan ana kodhok kang ukurané nganti 6 cm.[5] Bobot awake rata-rata 2 gram. Kodhok iki saliyane wernane padhang uga nuduhake pola aposematik kanggo nuduhake pemangsa potensial. Werna padhange gegayutan karo kodhok iki lan tingkat toksisitas alkaloid.[6] Kodhok spesies Dendrobates duwéni tingkat alkaloid, dene spesies Colostethus wernane samar-samar lan ora beracun.[7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Myers, C. W., J. W. Daly, and B. Malkin. : 307–366.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  2. ^ "AmphibiaWeb - Dendrobatidae". AmphibiaWeb. Dijupuk 2008-10-10. 
  3. ^ F. Harvey Pough ... (2004). Upper Saddle River, NJ: Pearson/Prentice Hall. k. 92. ISBN 0131008498.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  4. ^ Caldwell, J.P. (1996). "The evolution of myrmecophagy and its correlates in poison frogs (Family Dendrobatidae).". Journal of Zoology 240: 75–101. 
  5. ^ Zweifel, Robert G. (1998). Cogger, H.G. & Zweifel, R.G., ed. Encyclopedia of Reptiles and Amphibians. San Diego: Academic Press. kk. 95–97. ISBN 0-12-178560-2. 
  6. ^ Kristiina Hurme, Kittzie Gonzalez, Mark Halvorsen, Bruce Foster, and Don Moore (2003). "Environmental Enrichment for Dendrobatid Frogs". Journal of Applied Animal Welfare Science (Lawrence Erlbaum Associates, Inc.) 6 (4): 285–299. doi:10.1207/s15327604jaws0604_3. PMID 14965783. 
  7. ^ "Amphibian Species of the World". The American Museum of Natural History. Dijupuk 2008-10-10. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kodhok_awisa&oldid=1078639"