Kodhok beracun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katak beracun
Dendrobates azureus (top) and Dendrobates leucomelas
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Amphibia
ordo: Anura
Suborder: Neobatrachia
Superkulawarga: Dendrobatoidea
kulawarga: Dendrobatidae
Cope, 1865
Subfamilies and genera
Distribution of Dendrobatidae (in black)

Kodhok beracun yaiku jeneng umum saka seklompok kodhok ing kulawarga Dendrobatidae kang minangka kodhok asli Amerika Tengah lan Kidul. [1]

Karakteristik[sunting | sunting sumber]

Ora kaya kodhok umum liyane, spesies kang aktif ing wayah awan, lan kerep nuduhake awakee kanthi werna kang cerah.[2] Senajan kabeh dendrobatids rada beracun ing alam liar, tingkat toksisitas werna-werna saka siji spesies lan liyane, lan saka siji populasiliyane. Akeh spesies kang kritis lan terancam punah.[3]Amfibi iki kerep diarani kodhok panah dening pribumi indian akibat panggunaan sekresi beracun kanggo ngracuni pucuk panahe.[4]

Akèh-akèhé kodhok jinis iki nduwèni ukuran awak kang gedhéné 1,2 cm kanggo kodhok dhiwasa, senajan ana kodhok kang ukurané nganti 6 cm.[5]Bobot awake rata-rata 2 gram. Kodhok iki saliyane wernane padhang uga nuduhake pola aposematik kanggo nuduhake pemangsa potensial. Werna padhange gegayutan karo kodhok iki lan tingkat toksisitas alkaloid.[6] Kodhok spesies Dendrobates duweni tingkat alkaloid, dene spesies Colostethus wernane samar-samar lan ora beracun.[7]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Myers, C. W., J. W. Daly, and B. Malkin. pp. 307–366.
  2. ^ "AmphibiaWeb - Dendrobatidae". AmphibiaWeb. http://amphibiaweb.org/lists/Dendrobatidae.shtml. Retrieved 2008-10-10.
  3. ^ F. Harvey Pough ... (2004). Upper Saddle River, NJ: Pearson/Prentice Hall. pp. 92. ISBN 0131008498.
  4. ^ Caldwell, J.P. (1996). "The evolution of myrmecophagy and its correlates in poison frogs (Family Dendrobatidae).". Journal of Zoology 240: 75–101.
  5. ^ Zweifel, Robert G. (1998). Cogger, H.G. & Zweifel, R.G.. ed. Encyclopedia of Reptiles and Amphibians. San Diego: Academic Press. pp. 95–97. ISBN 0-12-178560-2.
  6. ^ Kristiina Hurme, Kittzie Gonzalez, Mark Halvorsen, Bruce Foster, and Don Moore (2003). "Environmental Enrichment for Dendrobatid Frogs". Journal of Applied Animal Welfare Science (Lawrence Erlbaum Associates, Inc.) 6 (4): 285–299. doi:10.1207/s15327604jaws0604_3. PMID 14965783.
  7. ^ "Amphibian Species of the World". The American Museum of Natural History. http://research.amnh.org/herpetology/amphibia/names.php?taxon=&family=Dendrobatidae&subfamily=&genus=&commname=&authority=&year=&geo=0&dist=&comment=. Retrieved 2008-10-10.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kodhok_beracun&oldid=832285"