Klapa Sawit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Klapa Sawit
Klapa Sawit Afrika (Elaeis guineensis)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Arecales
kulawarga: Arecaceae
Genus: Elaeis
Jacq.
Species

Elaeis guineensis
Elaeis oleifera

Woh klapa sawit

Klapa Sawit (Elaeis guineensis) asalipun saking Afrika Kilèn, inggih wit-witan pangasil lisah nabati ingkang utami tinimbang wit-witan pengasil lisah nabati sanèsipun.[1] Klapa Sawit dibekta déning Walanda dhateng Indonésia ing taun 1848.[1] Nalika semanten wonten sekawan wit Klapa Sawit ingkang dipuntandur ing Kebun Raya Bogor (Botanical Garden Bogor), kalih wit asalipun saking Bourbon, [Mauritius]] lan ingkang kalihipun saking Hortus Botanicus, Amsterdam, Walanda.[1] Wiwitanipun wit menika dipunginakaken kangge wit-witan hias. Pambudidayaan kangge komersial nembé dipunwontenaken ing taun 1911.[1]

Tiyang ingkang ngrintis pakebunan Klapa Sawit ing Indonésia inggih menika Adrien Hallet (saking Belgia), salajengipun déning K. Schadt ingkang dados pratandha wontenipun pakebunan klapa sawit ing Indonésia.[1] Pakebunan klapa sawit ingkang kapisan wonten ing Deli lan Acèh ing Pulo Sumatra.[1] Jembar pakebunan menika ngantos 5.123 Ha.[1]

Sampun dangu, klapa sawit nggadhahi peran ingkang awrat tumrap èkonomi Indonésia lan kalebet salah satunggalipun komoditas andelan ingkang saged ngasilaken devisa negara.[2] Sasanèsipun ngasilaken kontribusi ingkang ageng dhateng devisa negara, mangfaatipun ugi relatif minggah ing saben taunipun. Taun 2003, kathahipun devisa ingkang dipunasilaken saking industri menika ngantos US$ 2,6 miliar utawi 4,3% saking sedaya ekspor Indonésia ingkang ngatos US$ 61 miliar. [2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Sejarah Perkembangan Tanaman Kelapa Sawit di Indonesia dipunundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)POTENSI DAN PROSPEK BISNIS KELAPA SAWIT INDONESIA dipunundhuh tanggal 29 Agustus 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Sejarah Perkembangan Tanaman Kelapa Sawit di Indonesia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klapa_Sawit&oldid=839856"