Kholidi Asadil Alam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kholidi Asadil Alam
200px-Kholidi Asadil Alam.jpg
Kholidi dalam poster Ketika Cinta Bertasbih
Lair Kholidi Asadil Alam
Jeneng liya Odi
Pakaryan aktor
Taun aktif 2009-saiki
Wong tuwa Abdul Latief Adenan (ayah), Affidatuzzahro (ibu)

Kholidi Asadil Alam ya iku aktor Indonésia kang meragake tokoh Azzam sajeroning filem Ketika Cinta Bertasbih. Tokoh Azzam ya iku mahasiswa program Sarjana ing Universitas Al-Azhar Kairo kang ngalkoni kuliyah tekan 9 taun nanging ora lulus-lulus amarag disambi dodol tempe, nggawe bakso, lan dadi tukang masak kang sarwa bisa.[1]

Lair[besut | besut sumber]

M. Kholidi Asadil Alam lair ing Bangil, Pasuruan, Jawa Wétan, 30 Maret 1989. Kholidi biyasa diceluk Odi, duwé dhuwur 185 cm lan abot 80 kg, anak pambarep saka telung paseduluran.[1] Dhèwèké lair saka pasangan Abdul Latief Adenan lan Affidatuzzahro.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Odi sakawit cilik wis seneng donya teater. Dhèwèké uga mèlu teater nalika sekolah, lan nalika ing Jakarta naté mèlu Teater Ciliwung lan Teater Populer Slamet Rahardjo. Miturut Habiburrahman El Shirazy, Kholidi dianggep cedhak karo karakter tokoh Azzam.[1]

Kholidi mèlu prosès audisi ing Jakarta. Dhèwèké éntuk informasi saka sawijining pelukis ing Bulungan. Kholidi pindhah saka Pasuruan nalika nerusaké pendhidhikan SMA ing Jakarta. Sadurungé mèlu audisi, dhèwèké kerja ing sawijining usaha distribusi kain sarung lan dodol ayam goreng ing ngarep TMP Kalibata Jakarta.[1]

Saiki sawisé kasil sajeroning meragake tokoh Azzam ing filem Ketika Cinta Bertasbih I dan II, Kholidi tenanan minangka cita-citane kanggo nambah kawruh ngèlmu binis. Kholidi wis kedhaftar dadi mahasiswa Harvard Business School. Kholidi éntuk beasiswa saka HBS kanggo ngangsu kawruh ing AS.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • “Ketika Cinta Bertasbih” (2009)
  • “Ketika Cinta Bertasbih 2″ (2009.[1]

Penampilan Liya[besut | besut sumber]

  • Adzan Subuh ing RCTI – 2009
  • Adzan Maghrib ing RCTI mung kanggo giyaran RCTI ing Jakarta)-2009
  • Doa puasa ing RCTI ing wulan Ramelan– 2010
  • Doa Buka Puasa ing RCTI ing wulan Ramadhanmung kanggo giyaran RCTI ing Jakarta) – 2010.[4]

Sinetron[besut | besut sumber]

Odi lan KCB[besut | besut sumber]

Dhèwèké éntuk informasi audisi saka pelukis ing Bulungan ya iku mas Sis, manawa Sinemart mbuka audisi kanggo golèk 5 pemeran utama kanggo filem Ketika Cinta Bertasbih. Miturut mas Sis karaktere dhèwèké cocog karo tokoh Azzam ing novèl karyané Habiburrahman El-Shirazy. Sawisé nyinaoni, banjur dhèwèké ngirim CV lan foto marang Sinemart lan kasil kepilih meragake tokoh Azzam.[2]

Hobi[besut | besut sumber]

  • Ngaji
  • Karate
  • Voli
  • Beladhiri
  • Sepakbola.[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Prestasi Kholidi Azadil Alam: -Juara I Peragaan Busana Muslim Jombang (2000) -Juara I Cak & Yuk Cilik Kabupatèn Pasuruan -Juara I Peragaan Busana Muslim se-Jawa Timur (2001) -Juara I Duta Ulah raga DKI (2005) -Duta Wisata Pulau Seribu -Juara I Liga Sepak Bola Pelajar Jakarta-Selatan -Juara II Karate Se-DKI (2006) -Juara I Turnamen Voli Tingkat SMU (2006/2007).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e [1] Kholidi Asadil Alam (diaksés tanggal 15 September 2011)
  2. a b c d [2] Kholidi Asadil Alam (diaksés tanggal 15 September 2011)
  3. [3] Kholidi Asadil Alam (diaksés tanggal 15 September 2011)
  4. [4] Kholidi Asadil Alam (diaksés tanggal 15 September 2011)
  5. [5] Kholidi Asadil Alam (diaksés tanggal 15 September 2011)