Kepel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kepel atau burahol
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Filum: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Fabales
Kulawarga: Annonaceae
Marga: Stelechocarpus
Spesies

Stelechocarpus burahol (Blume) Hook. & Thomson

Tanduran kepel utawa burahol (Stelechocarpus burahol) yaiku wit kang ngasilake woh hidangan meja kang dadi flora identitas Dhaérah Istiméwa Yogyakarta. Woh kepel disenengi dening puteri keraton-keraton ing Jawa amarga dipercaya bisa gawe kringet duwe ambu kang sedhep lan banyu uyuh kang ora mambu.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kepel&oldid=944197"