Kepel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kepel atau burahol
Stelechocarpus burahol 1998 Indonesia stamp.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Filum: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Annonaceae
Génus: Stelechocarpus
Spesies

Stelechocarpus burahol (Blume) Hook. & Thomson

Tanduran kepel utawa burahol (Stelechocarpus burahol) ya iku wit kang ngasilaké woh hidangan méja kang dadi flora identitas Dhaérah Istiméwa Yogyakarta. Woh kepel disenengi déning puteri karaton-karaton ing Jawa amarga dipercaya bisa gawé kringet duwé ambu kang sedhep lan banyu uyuh kang ora mambu.