Kepel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kepel atau burahol
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Filum: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Fabales
Kulawarga: Annonaceae
Marga: Stelechocarpus
Spesies

Stelechocarpus burahol (Blume) Hook. & Thomson

Tanduran kepel utawa burahol (Stelechocarpus burahol) ya iku wit kang ngasilake woh hidangan meja kang dadi flora identitas Dhaérah Istiméwa Yogyakarta. Woh kepel disenengi déning puteri keraton-keraton ing Jawa amarga dipercaya bisa gawé kringet duwé ambu kang sedhep lan banyu uyuh kang ora mambu.