Kari Madras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kari Madras
Vegan Madras Curry with Eggplant (4713705096).jpg
A pack of Madras curry
Buku masakan: Kari Madras  Médhia: Kari Madras

Kari Madras utawa saos Madras minangka saos kari sing cukup panas (kajaba kari madras panganan laut, sing digawe resep sing rada beda), [1] wernane abang lan nggunakake bubuk cabai . Yoghurt asring digunakake kanggo njupuk sawetara utawa kabeh panas. Rempah-rempah kasebut minangka komplemen kanggo rasa gurih, sing kalebu bawang putih lan bawang bombay utawa asafoetida . Garam masala, ketumbar, lan lada ireng uga bisa dadi bagean saka campuran rempah-rempah.

Ana akeh variasi kari Madras [2] [3] lan masak ing India luwih saka praktik domestik tinimbang masakan sing diatur karo konvensi koki, restoran, utawa teks. Kari iki bisa dadi vegetarian utawa digawe karo daging. Kasedhiya bahan lokal utawa lokal minangka panganan utama India ing daerah. Asil pungkasan saka asma asma kari Madras bisa dipikolehi kanthi cara liya; asile asring yaiku: warna abang; rempah-rempah panggang; woh-wohan asam-legi saka asam jawa ; rasa minuman keras cilik saka anise ; jahe ; sawetara rempah-rempah liyane (manis lan gurih lan sele) lan rasa uyah, legi lan asem. Abang-abang kasebut bisa dicapai nganggo lombok utawa campuran lombok lan paprika, lan jeruk kunyit . Sourness tambahan bisa wis saka linglang, jeruk utawa cuka . Bahan-bahan umum uga kalebu godhong kari seger, lan tambahan pungkasan ketumbar seger.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. "History of Curry". Surrey County Council, England. Dibukak ing 24 September 2011.
  2. Martin, James (2007). "Lamb madras with chapatis". BBC. Dibukak ing 16 August 2020.
  3. "Madras Lamb Curry - Mutton Madras". Dibukak ing 24 September 2011.