Asafoetida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Asafoetida sing ora diproses ing jar lan minangka tincture

Asafoetida ( /æsəˈfɛtɪdə/ ; uga ditulis asafetida) [1] iku pepe latek ( permen karet oleoresin ) exuded saka rhizome utawa tunyuk ROOT saka sawetara spesies Ferula (F. foetida lan F. assa -foetida ), ramuan abadi tuwuh 1 to 1.5 m (3.3 to 4.9 ft) dhuwur. Dheweke kalebu kulawarga celery, Umbelliferae . Asafoetida dikira ana ing genus sing padha karo silphium, sawijining tanduran Afrika Lor sing saiki wis punah, lan digunakake minangka sulih sing luwih murah kanggo ramuan sing penting ing sejarah wiwit jaman kuno . Spesies kasebut asale saka ara-ara samun ing Iran lan pegunungan Afghanistan sing tuwuh akeh. [2]

Asafoetida duwe mambu pedas, menehi jeneng sepele "permen karet". Ambu ora enak nalika masak; ing masakan sing dimasak, menehi rasa alus sing ngelingake bawang utawa sedulur bawang liyane. Asafoetida uga dikenal kanthi sebutan minangka "kotoran setan" utawa "panganan setan" ing basa Inggris (lan ekspresi sing padha ing pirang-pirang basa liyane).

Wadah asafoetida komersial

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "asafœtida". Oxford English Dictionary second edition. Oxford University Press. 1989. Dibukak ing 19 December 2018.
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing January 4, 2012. Dibukak ing January 7, 2012.CS1 dandani: archived copy as title (link)